Suomen talous voitaisiin saada tasa- painoon jopa yhdessä hallituskaudessa, jos meillä olisi Suoraan Ruotsista kopioitu teollisuuslaitosten ja kaivosten lupa- ja valitusmenettely. Siis käsittelyajat kuukauden tarkkuudella ja tietyssä vaiheessa kokonaan poikki. Ympäristönormit ovat jo varmasti samat EU: n määräämät.

Terrafame sai nyt ympäristöluvan, mutta se on vain 7 vuodeksi, joten sen varaan on turha odottaa investointeja ja rakentaa uusia tehtaita. Luontoliitto lupasi heti kaataa tuon luvan, kuten se teki BASF: n akkutehtaan luvalle Harjavallassa ja valmis tehdas joudutaan nyt ehkä purkamaan.

Se BASF: n lupa lähetettiin nyt uudelle 5- 40 vuotta kestävälle käsittelykierrokselle, joten yhtiö saattaa katsoa taloudellisesti järkevimmäksi purkaa Harjavallan tehtaan ja rakentaa uuden Ruotsiin. Sinne se ostaa sitten edelleen Harjavallan halvat metallit Kongo- Suomesta, mutta rahaa tuovat akkuliemet ja akut tehdään Ruotsissa.

Muutama vuosi sitten meillä hekumoitiin Northvoltin akkutehtaan tulolla, joka olisi tuonut 2. 500 suoraa työpaikkaa ja jopa kymmeniä tuhansia välillisiä. Suomen loputtoman lupa- ja valituskäsittelyn takia tehdas meni kuitenkin Pohjois- Ruotsin Skellefteå: n, jonne on lyhyt matka kuljettaa Terrafamen metallit Kongo- Suomesta.

Meillä voisi olla valtava määrä akkuteollisuutta ja kaikenlaista sähköautoja, sekä erilaisia sähkökulkuneuvoja valmistavaa teollisuutta, jos meillä olisi Ruotsin kaltainen lupa- ja valitusmenettely. Nimittäin se on juuri Ruotsi, joka korjaa hedelmät suomalaisen yhteiskunnan täydellisestä avuttomuudesta. Ne toteuttavat sen Vihreän Siirtymän ja vieläpä Kongo- Suomesta lähes ilmaiseksi saaduilla tarpeilla.

Maailmaan on nyt tulossa kaikkien aikojen pahimmat nälänhädät ja siihenkin Suomi voisi vaikuttaa. Meillä kun on tuo Soklin arvokas fosfaattiesiintymä, joka olisi varsinainen Klondyke nykyisillä lannoitteiden hinnoilla. Ruotsi olisi jo ajat sitten toteuttanut senkin, eikä se olisi ikinä myynytkään valtion omistamaa Kemiraa. Jossa Suomen valtio hävisi heti miljardeja, sekä pitkässä juoksussa kymmeniä miljardeja.

Näillä mennään, mutta loppu alkaa jo häämöttää!