RAHA seuraa potilasta on tulevan Soten perusajatus. Tämä perustuu tilastoihin, joiden mukaan lääkäri seuraa nykyisin enempi rahaa, eikä niinkään potilasta. Siksi käyttöön tuleekin ns. hoitoseteli.

Jokainen joskus ongella käynyt tietää, etä yhden ahvenen saamiseksi on laitettava vähintään viisi kertaa matoa koukkuun. Miten siis varmistaa, ettei lääkäri vie rahoja ennenkuin potilaan tauti on hoidettu.

Tarttuvaa tautia sairastava voi tietysti syljeskellä hoitosetelinippuun, jolloin myös lääkäri sairastuu. Tämähän ei edesauta mitenkään potilaan omaa paranemista, mutta kyllä siinä pakostakin jonkinlaista myötäelämistä ja vertaistukea tulee syntymään. Kun nimittäin työttömällä potilaalla ja miljoonalääkärillä molemmilla veri pursuaa nenästä ja ikenistä.

Hoitoseteli voisi olla vielä sairaalakohtainen ja kelvata ainoastaan kyseisen sairaalan pohjakerroksessa sijaitsevassa Jaguarkaupassa. Ison bemarinkin sieltä voisi nuorempi lääkäri hakea, mutta potilaiden rahoja pidempään seuranneet lääkärit näyttävät nykyisin ajelevan yleensä Jaguarilla. Näin lääkäri sitoutuisi pidemmäksi ajaksi samaan sairaalaan ja syntyisi pidempiä hoitosetelisuhteita. 

Jaguarin vuoden päätyttyä iloinen lääkäri hakisi sitten palkintonsa sairaalan alakerrasta, heilauttaisi kättään täpötäyden ruumiskellarin edessä seisovalle vahtimestarille ja kaasuttelisi hyvin ansaituille lomille.

Mieslääkäreihin tuollainen sote toimii, mutta kun lääkäreistä aina vain suurempi osa on naisia. He työskentelevät vain osa- aikaisesti ja käyttävät kaikki mahdolliset v(h)uorotteluvapaat ja alunperin vain juutalaisile tarkoitetut sapatit.

Sen sijaan mieslääkärit toimivat iltaisin ja öisin vielä vakuutuslääkäreinäkin, koska silloin ei tarvitse, eikä voisikaan nähdä potilasta. Vakuutusyhtiön lääkärillä on yhtä tiukka intimiteettisuoja kuin pyövelillä ja vielä samasta syystäkin. Nimi ja osoite ovat ehdottoman salaisia. Voisihan vakuutusyhtiön lääkäri tietysti myös tavata potilaan valoisan aikaan ja käyttää mustaa huppua, mutta siitä saattaisi syntyä aivan vääriä mielikuvia potilaan sairaaseen päähän.

NAISVALTAISELLA julkisella sektorilla tehdään muuten vuodessa 6 viikkoa ja 10 vuodessa siis yhden vuoden verran vähemmän töitä kuin rakennusalalla. 40 vuoden työurassa se tekee jo 4 vuotta ja sitten kun naiset vielä elävätkin 100- vuotiaiksi.

RANSKASSA  muslimit ovat jo viikon ajan polttaneet pariisilaista lähiötä, koska poliisi oli pampulla raiskannut parrakkaan muslimimiehen. Ranskalaiset itse eivät ole kertaakaan mellakoineet muslimien tappamien satojen ihmisten tai tuhansien muslimien raiskaamien tyttöjen/naisten takia. Miten ihmeessä muslimeille suvaitaan= sallitaan kaikki mahdollinen, mutta muiden pitää elää tarkalleen lakien mukaan!

Luulin moskeijoiden ja imaamien joskus ratkaisevan nämä muslimien sopeutumisongelmat, mutta Tanskan television dokumentista selvisi järkyttävä totuus: moskeijat ja imaamit vain kannustavat/pakottavat muslimit eristäytymään ja imaamit puhuvat suoraan "lännen valloittamisesta". Muutama vuosi sitten Ruotsin tv teki täsmälleen samanlaisen dokumentin ja tulos oli yhtä järkyttävä.

TERRAFAME sai 250 miljoonaa euroa yksityistä rahaa, mutta Ville Niinistö ei ole vielä vinkaissutkaan asiasta. Yle ehti jo touhottaa tuon rahoittajaksi tulleen Trafiguran olleen epäiltynä lahjuksista, mutta liikevaihdoltaan 20 kertaa Suomen valtiota suurempaa (48mjrd/980mljrd)  yritystä on varmasti ehditty syyttää jo kaikesta mahdollisesta.

Suomen rakennustyöläiset onnittelevat Talvivaaraa ja Nälkämaan ahkeraa työkansaa!