Hallitus on mainostanut tekevänsä tulevaisuusinvestointeja ja siltä se todella näyttääkin. Hallituksen valtakausi on 2019- 2023, mutta suurin osa sen päätöksistä on määrätty toteutuviksi 2030, 2035 ja jopa 2065.

Ennen hallitukset tekivät vain omalla hallituskaudellaan toteutettavia päätöksiä, koska eihän niillä ollut valtaa muuhun! Nytkyinen naisviisikko ei kuitenkaan pysty itse toteuttamaan mitään päätöksiä, joten kaikki uudistukset, niiden rahoitus ja toteutus siirretään seuraavien hallitusten ja sukupolvien niskoille.

Opetusministeri Li Andersson ilmoittaa mahtipontisesti oppivelvollisuuden pidentämisestä syntyvän 15. 000 työpaikkaa vuoteen 2065 mennessä, siis 45 vuoden kuluessa. Gorbatshov valittiin Neuvostoliiton pääsihteeriksi 1985 ja siis vain 35 vuotta sitten. En tiedä mitä hän ennusti juhlapuheessaan, mutta tuskinpa mitään sellaista mitä olemme nähneet tapahtuvan.

Vuonna 2035 lampaat ja sudet käyskentelevät sulassa sovussa Suomen pelloilla ja syövät ruohoa. Noin ei lue hallitusohjelmassa, mutta aivan hyvin sen voisi sinne laittaa, eikä tuollainen lause sieltä mitenkään erottuisi.

Joskus 10 vuotta sitten Helsingissä käytiin kovaa keskustelua siitä, että alle 25- vuotiaista nuorista jo 4. 000 oli ilmoittanut ottavansa vastaan ainoastaan sosiaalitukea, mutta ei työtä, eikä opiskelua. Se oli jopa 5- 8% noista ikäluokista ja kaiken ikäiset ja samoin ajattelevat vapaamatkustajat mukaan laskettuna sellainen porukka söi monta Oodi- kirjastoa vuodessa.

Helsingin kaupunginhallitus teki silloin päätöksen, jonka mukaan sosiaalitoimistoilla oli oikeus leikata 10- 15% sosiaalitukea noilta nuorilta. Myöhemmin olen monta kertaa nähnyt sosiaalivirkailijoiden kertovan, ettei mihinkään leikkauksiin ole ryhdytty. Koska tuossa porukassa olivat mohammedit yliedustettuina.

Nyt hallitus on luonut Aktiivimalli kakkosen, joka ilmeisesti perustuu loputtomaan anteeksiantoon ja vapaaehtoisuuteen. Se korvataan lisäämällä aina pakollista veronmaksua.

Jenna Simula: A-studion parasta antia tänään: "aiemmassa aktiivimallissa piti löytää töitä, nyt tarvitsee vain hakea niitä".

Suomessa on tällä hetkellä yli 400. 000 työtöntä ja lisäksi 200. 000 kaikenlaisissa leikkitöissä. Maassa ei siis ole työvoimapulaa ja tulevaisuudessa vielä vähemmän.

 Aikoinaan Suomessa oli valtavia uutisia virolaisesta lossikuskista, jonka lossi oli varastettu viisi vuotta aikaisemmin, mutta silti mies meni joka päivä työpaikalleen. Kuntaliitoksissa kaikille työntekijöille taattiin viiden vuoden irtisanomissuoja, joka uusien liitosten myötä saattoi kestää jopa 17 vuotta. Salossa kymmenen kunnan yhdistymisen jälkeen kaikki lossikuskit pakkautuivat samaan kaupungintaloon, eikä kaikille löytynyt edes istumapaikkoja.

 Tilannetta helpottivat kuitenkin henkilökunnan parin kuukauden vuosilomat ja närkästyksen ja kiusaamisen takia otetut pitkät sairaslomat. Kaksi prosenttia kunnallisverosta meni kuitenkin noiden ylimääräisten lossikuskien palkkoihin, kertoi Salon kaupunginjohtaja lehdessä.

Tässä alhaalla aivan loistava kuva, Tarja Halonen voisi laittaa sen kehystettynä seinälleen. Matti Nasaretilainen on antanut meidän ottaa niin paljon velkaa, että me mallioppilaat voimme ruokkia ja vaatettaa kaikki maailman kansat! Suomalaiset voivat sitten jonottaa leipäjonoista kolmea leipää ja kahta silakkaa viikoksi!

Kuva