Valjakkala- Fougantinen tekemiset eivät vaikuttaneet mitenkään suomalaisten maineeseen Ruotsissa, eikä Ibrahim Shcupollin teko voi pilata kosovolaisten hyvää mainetta Suomessa.

Tässä blogissani olen kertonut nimenomaan Sellon rakentamisesta ja se olikin 6 vuotta minulle henkilökohtaisesti erittäin miellyttävä työmaa. Työtovereinani oli monia kosovolaisia ja ainakin kahta pikkuliikettä Sellossa pyörittävät ahkerat ja miellyttävät kosovolaisnuoret.

 Tuo Prisma on myös vakituisesti käyttämäni lähikauppa. Heti ampumisen jälkeen olin tietysti suuren pääni kanssa juuri työntymässä liikkeeseen, mutta silloin kaupan tyhjennys oli jo alkanut. En tiennyt tapahtuneesta mitään ja menin kyselemään tarkemmin kaupan seinustalla kännykkäkamerallaan kuvaavalta mieheltä. Ikkunasta näinkin sitten jo enemmän kuin tarpeeksi.

Joitakin päiviä sitten keskustelin asiasta naapurustossani asuvan nuoren naisen kanssa. Hän on tyypillinen suomalainen yliopisto- opiskelija; vaaleat hiukset, pitkä sporttinen vartalo ja vihertävät mielipiteet. Puhuimme ystävälliseen sävyyn kosovolaisista, maahanmuutosta, kunniamurhista, aseista ja suomalaisesta väkivallasta. Yllättäen tämä kiltti neitonen töksäytti seuraavan sanatarkan puheenvuoron:" Se saattaa kuulostaa julmalta, mutta kyllä meidän on nyt vain hyväksyttävä nämä kunniamurhat, ei satavuotisia perinteitä nyt saada hetkessä loppumaan". Kerroin hänelle myös suomalaisten tappotouhuilla olevan yhtä pitkät perinteet, mutta emme ruvenneet vääntämään asiasta sen enempää. Luokittelin hänen lausahduksensa alhaisesta verensokerista johtuvaksi sammakoksi. Lisäksi nuorilla on aina ollut ja tulee aina olemaan tapana esittää harkitsemattomia mielipiteitä. Pidän häntä edelleenkin fiksuna nuorena naisena, joka tulee vielä tekemään arvokkaan työuran yhteisönsä hyväksi. Kerroinkin tuon tapauksen vain osoittaakseni, ettei netissä vellovasta karkotuskiihkoilusta kannata välittää sen enempää.

Eduskunnan ja sisäministeri Anne Holmlundin flegmaattisuus näissä aseasioissa sen sijaan on vaarallista. Taannoisen nuuskakiellon valmistelu sai monet kansanedustajat ajamaan kokopäivätoimisesti tuota mitätöntä asiaa ja nuuskan salakuljetuksesta on annettu jo monia vankeustuomioitakin. Silti ei tiedetä huolimattomasti roiskautetun nuuskamällin tappaneen vielä yhtään sivullista. Espanjassa käsiaseet on totaalisesti kielletty, eikä heillä ole muutenkaan ongelmia maansa brändin kanssa. Suomessa ja maailmalla kukaan ei tiedä yhtään pistooliammunnassa menestynyttä suomalaista urheilijaa, mutta sitäkin useammat tietävät nämä joukkomurhat. Jäämme siis vain odottelemaan seuraavaa ja tahvot poliitikkomme kehuvat meidän olevan EU: n mallioppilaita.

"Jopa italialaisista pikkukylistä löytyy päteviä viulunrakentajia, mutta vain harvat voivat sanoa olleensa Selloa rakentamassa". Paavo Väyrynen siteeraa mielellään itseään ja tuon saman lappilaisen hyveen omaavana minunkin oli tähän loppuun siteerattava rakennusaikaista itseäni.