Iltasanomien päätoimittaja Ulla Appelsin ottaa reippaasti kantaa yhteiskunnallisiin asioihin ja ilmiöihin. Häntä ei tiettävästi ole onnistuttu lokeroimaan vielä minkään puolueenkaan jäseneksi/kannattajaksi, jolloin 79 - 97.3 % lukijoista voisi kieltäytyä lukemasta hänen artikkeleitaan. Ihan periaatteesta.

Eilen Ulla Appelsin otti kantaa maassamme vallitsevaan suojelu- ja kieltohysteriaan.  Joku vihreä militantti oli kirjoitellut turkistarhauksen kieltävästä kansalaisaloitteesta ja uhannut tarhoihin kohdistuvalla terrorilla, jos aloitetta ei laiksi muuteta. Tuo Appelsinin artikkeli ei ole vielä vapaasti netissä saatavilla, koska ensin Iltasanomien pitää rahastaa paperilehdellä Ullan palkka. Ja se on aivan oikein.

Kirjoituksen henki oli kuitenkin seuraavanlainen. Suomessa on pieni, mutta äänekäs ryhmä, joka hallitsee kaikkea keskustelua.

- He haluavat kieltää kaivosteollisuuden, vaikka Unkarin kokoiseen Lappiin luulisi mahtuvan muutama kaivoskin. Viedään Lappiin 10 miljoonaa unkarilaista ja katsotaan miltä suojeltu jänkkä näyttää heidän kuljettuaan siitä yli!

- He haluavat kieltää turkistarhauksen ottamatta huomioon siitä aiheutuvia työpaikkojen menetyksiä ja elintason laskua maaseudulla. Parempi elämä ketulle ja ihmiselle mieron tie. Hesarissa kuitenkin oikein ilakoidaan uutisilla, joiden mukaan taas 4.000 citykania on tapettu. Niistä on tehty pizzantäytettä ja niitä on syötetty Korkeasaaressa paleleville Afrikan leijonille.

- Talvivaara pitää sulkea välittömästi, vaikka kukaan ei ole vielä edes sairastunut karanneista malmin pesuvesistä. Norjassa ei ole edes harkittu öljykenttien sulkemista, vaikka monenlaisia kauhistuttavia onnettomuuksia on tapahtunut. Aivan oikein: 25- 50 vuotta toimiva Talvivaara voi tuoda Suomelle enemmän hyvinvointia kuin 30 nokiaa ja marimekkoa milloinkaan.

- Tuhansilta kainuulaisilta pitää viedä leipä ja tulevaisuus, koska 30 kuollutta lintua on löydetty kaivosalueelta. Sen sijaan Helsingin käyttämällä Ämmässuon kaatopaikalla tapetaan kaasulla 5. 000 lintua joka vuosi, koska ne jätteitä syömällä saattaisivat häiritä hesalaisen roskapussin kulkua. Nythän se ongelma tosin on helpottumassa, koska yhä enemmän jäteruokaa jaetaan Hurstin leipäjonoissa. Helsinkiläiset haluavat tehdä pohjoisen kaivosmiehistä ja turkistarhaajistakin lokkeja omiin leipäjonoihinsa!

- Maanviljelys ja kaikenlainen kalastus Suomessa halutaan lopettaa, koska luontoa raapaistaan. Sen sijaan joka päivä ajetaan kymmenillä lentokoneilla ruokaa etelästä, koska vihreät syövät vain orkidean terälehtiä ja kaikenlaisia lämpöisten maiden hetelmiä. Orjien keräämiä.

Nyt Suomi harkitsee tietoliikennekaapelin vetämistä Itämeren pohjaa pitkin Saksaan, koska Ruotsin kautta kulkeva kaapeli on kuuntelun vuoksi turvallisuusriski. Lapissa syntyneenä opin jo lapsena pelkäämään saksalaisia, mutta Ruotsissa asuessani en pelännyt koskaan.

Ruotsi on saanut jonkin Googlen suuren konehallin ja nyt meidän pitää saada samanlainen.  Joka puolella Suomea alkaa tosin olla tyhjiä teollisuusrakennuksia ja näillä avuttomilla opeilla niille luodaan uusiokäyttöä. Näihin 2.000- 9.000 ihmistä työllistäneisiin teollisuustiloihin saadaan Googlen konehalli, joka työllistää 50- 100 henkeä. Ja kuinka moni niistäkin on Googlen oma ulkomainen työntekijä.

Meillä on halpaa sähköä, sanotaan. Helsingin kaupunki teki viikolla päätöksen maksaa 30 miljoonaa lisää Olkiluoto kolmosen viivästymisen vuoksi ja se on vasta alkusoittoa. Veronmaksajille tullee tuosta Baabelin tornista 2.000- 3. 000 miljoonan lisäkustannukset, mutta ovatpahan sitten googlen pornofilmit valmiiksi esilämmitetyt. Valtio maksaa kilosta tuulivoimaa euron tukea ja ylituotantovaiheessa sitä myydään Venäjälle 10 centin kilohintaan. Saman tuulenpuuskan aikana vesivoimalat ohijuoksuttavat vettään ja siitä maksetaan taas korvauksia.

Pieniksi ovat menneet suomalaisen eliitin kuviot.

Tosin meillä olisi muitakin mahdollisuuksia. Venäjän Karjala on puolen Suomen kokoinen ja siellä asuu lähes saman verran väkeä (650. 000) kuin Kyproksella. Karjalan uusi johtaja Alexandr Hudilainen haluaisi nimenomaan Suomen ja suomalaiset yritykset kehittämään aluettaan, joka on samassa tilassa kuin Suomi oli 1950- luvulla. Siinä olisi mahdollisuus perustaa monenlaista yhteisyritystä ja luoda sillanpääasema koko rakentamattoman Venäjän markkinoille. Putin voi hyvinkin pian vaihtua johonkin Hudilaisen kaltaiseen johtajaan, joka avaa Venäjän markkinat ja uudistaa lainsäädännön.