Tässä linkki Planefinderiin, mistä näkyy reaaliaikainen lentoliikenne kaikkialla maailmassa. Sieltä voi poimia jokaisen lentokoneen erikseen kaikkine tunnuksineen, mutta ei vielä matkustajaluetteloa sentään.

Tänään vertailin Euroopan ja Kiinan ilmatiloissa olevien koneiden määriä. Kello oli silloin 12. 00 Suomessa ja 17. 00 Shanghaissa, joten ajat olivat kohtuullisen vertailukelpoisia. Euroopassa oli silmämääräisesti arvioiden jopa viisi kertaa enemmän koneita ilmassa kuin Kiinassa, jossa kuitenkin on kolme kertaa enemmän asukkaita.

Tämä ei johdu kiinalaisten köyhyydestä, koska maailman miljonääreistä 10% on kiinalaisia. Heitä on noin viisi miljoonaa, joten jokaista suomalaista kohti on yksi kiinalainen miljonääri. Suomi ei mahdu edes maailman miljonäärien listalle, mutta Ruotsi ja Norja ovat siellä.

Tyttöhallituksen mukaan me olemme upporikkaita ja niin voisi kuvitella ainakin annetun kehitysavun määrästä. Tosin Suomessa on jopa yli kilometrin pituisia leipäjonoja, mutta ei kai nyt köyhille sentään annettaisi 20. 000 miljoonaa euroa velkaa vuodessa (40% budjetista), kuten hallitus on nyt ottanut!

Saastuttavien lentokoneiden vähäiseen määrään Kiinan ilmatilassa on yksi selkeä syy: Suurnopeusjunat. Tänä vuonna, 2020 jKr, Kiinassa on jo 36.000 kilometriä näitä luotijunia. Näiden 200- 350 km/h kulkevien junien määrä kaksinkertaistuu (70. 000km) vuoteen 2035 mennessä, mutta todennäköisesti jo aikaisemmin.

Nämä miljoonakaupunkien suoraan keskustoista keskustoihin kulkevat junat korvaavat hyvin lentoliikenteen ja moottoritiet. Lentäviltä jää pois kaksi matkaa kentälle ja kaksi jonotusta siellä.

Viime aikoina Suomessa on taas mesottu Kiinan rakenteilla olevista hiilivoimaloista, joiden oikeaa määrää tosin ei tiedä kukaan. Kuvitellaanpa nyt tietyn kokoinen kiinalainen hiilivoimala, joka tuottaa sähköä luotijunien verkkoon. Sen verkkoon pumppaamalla sähköllä voi matkustaa vaikkapa miljoona ihmistä tietyn matkan.

Kuinka paljon lentopetrolia kuluttavat lentokoneet, jotka kuljettavat miljoona matkustajaa saman matkan? Noihin luotijuniin näyttäisi mahtuvan 4- 5 keskikokoisen matkustajakoneellisen verran ihmisiä. Veikkaisin heti suoralta kädeltä, että lentokoneiden aiheuttama hiilijalanjälki on ainakin 10- 20 kertaa suurempi, joten tässä tapauksessa se hiilivoimala on ympäristöystävällinen. Lisäksi koneet lentävät sellaisissa ilmakehän kerroksissa, joka on erittäin haitallista.

Suomessa suoraa sähköä lämmitykseen käyttäville omakotitaloille tulee lisävero. Samaan aikaan sähköautoille tulee monenlaisia verohelpotuksia, vaikka kyse on samasta sähköstä ja tuo hyvä sähköauto voi vaikka seistä sen pahan  omakotitalon pihassa. Koska heppatytöt hallitsevat valtakuntaa!

 

china high speed train tours | Easy Tour ChinaSelf-driving bullet trains? Arriving in 10 years in China, East Asia News &  Top Stories - The Straits Times

Tässä ylhäällä kuvia Kiinan luotijunista. Se on se sama Kiina, jota Suomessa pidetään edelleenkin kehitysmaana ja halveksitaan.

Suomeen suunnitellaan nyt tunnin junia, jotka kulkevat Helsingistä Turkuun ja Tampereelle. Niiden valmistumisvuodeksi on suunniteltu 2036. Siinä samassa ajassa Kiina rakentaa 34. 000 kilometriä ratoja luotijunille! Nämä Suomen rautatiet (n. 400 km) rakennetaan suurimmaksi osaksi jo olemassa olevien samanlaisten rautateiden viereen. Se uusi rautatie on lähes täysin samanlainen kuin se 150 vuotta sitten rakennettu vanha rautatie! Jokin näissä meidän hommissa mättää ja pahasti! 

Juhani Ahon Rautatie on huikea klassikko myös elokuvana | Elävä arkisto |  yle.fi