Suomen nykyinen poliittinen järjestelmä on läpimätä, sen ovat viimeaikaiset uutiset taas osoittaneet. Vanhaselle saattaa paukahtaa linnareissu ja nykyisen pääministerin vaalirahasotkut paljastuvat vasta seuraavien vaalien jälkeen. Kukaan ei uskalla arvostella Paavo Lipposta, joka möi itsensä venäläiselle kaasuyhtiölle ja jonka kansanedustajavaimo eduskunnassa valvoo sopimusten täytäntöönpanoa.

Turun notkahtanutta Myllysiltaa ei enää voitu korjata ja niinpä se purettiin. Moni suomalainen kannattaa jo eduskunnan hajottamista Iranissa 1980-luvulla käytettyyn tyyliin, jolloin vain pieni osa kansanedustajista selvisi räjähdyksestä hengissä.

Päästäkseen eteenpäin täytyy joskus ottaa yksi askel taaksepäin ja nyt Suomen politiikassa on tultu siihen pisteeseen. Ehdotankin siis, että lakkautetaan eduskunnan toiminta 2 vuodeksi ja pyydetään Euroopan Unionia lähettämään Suomeen samanlainen valvontakomissio kuin Kosovoon. Maamme pätevä virkamieskunta määrätään hoitamaan asioita edellisten hallitusten ohjelmien mukaisesti ja valvontakomissio valvoo asioita hotelli Tornista käsin.

Tämähän olisi valtava häpeä koko kansallemme, mutta niin ovat aina vain pahemmiksi muuttuvat lahjontapaljastuksetkin. Jopa Suomen valtion omistamasta Rahapajasta varastetaan rahat ennen kuin ne ovat edes käväisseet työkansan hyppysissä. Tietääkseni sitä laitosta ei kuitenkaan ole vielä yksityistetty, eivätkä Wahlros ja Lipponen myyneet ulkomaalaisille. Venäläisiä oli ollut sielläkin vorojen joukossa, joten pikkuisen Paavoon viittaa.

Kahden valvontavuoden jälkeen järjestetään uudet eduskuntavaalit, mutta kukaan aikaisemmin kansanedustajana toiminut ei saisi asettua ehdokkaaksi. Heille annettaisiin kuitenkin mahdollisuus toimia uusien parlamentaarikkojen eduskunta-avustajina ja näin heidän kokemuksestaan olisi kansakunnalle hyötyä. Ahneimmat ja rosvoimmat eivät tähän touhuun lähtisi ja näin hyöty olisikin moninkertainen.

Eduskuntaan saadaan lisää elämänkokemusta ja viisautta, jos puolueille määrätään eläkeläiskiintiö, vaikkapa 30 % edustajista. Nämä kaikenlaisesta kilvoittelusta luopuneet seniorit pystyvät tekemään oikeamielisiä päätöksiä, eivätkä petaa vain omaa tulevaisuuttaan, kuten nykyiset mulkerot.