Professori Eero Paloheimo on monissa kirjoituksissaan ehdottanut maailman armeijoita yhdistymään Afrikan metsittämiseksi ja hän katsoo sen olevan paras, jollei peräti ainoa keino pysäyttää ilmastonmuutos. 

Noita armeijoita tuskin saadaan ihan pian liikkeelle, mutta ainakin YK- joukot voisivat antaa esimerkkiä oikeanlaisesta rauhanturvaamisesta. Pilottimalli on tärkeä: Suomi pisti muutaman miljoonan Etiopian maarekisterin käynnistämiseen ja huomattuaan projektin valtavat hyödyt tuli Britannia mukaan 100 miljoonalla eurolla.

YK- joukkojen tehtävänä on yleensä partio- ja vartiotehtävät levottomilla alueilla. Tämä on äärimmäisen tylsää, turhaa, hyödytöntä ja syö sotilaita sisältä käsin. Tunsin joskus erään miehen, joka oli nuorena ollut YK- joukoissa Kyproksella. Päätään puistellen hän kertoi kuinka oli ruvennut juomaan aina vain kiihtyvään tahtiin, myi vartiovuorojaan ja oli vähällä päästä hengestään. Toinen tuttuni taas lähti YK- joukkoihin Libanoniin, mutta homman turhuus ja tylsyys sai hänet lopulta ampumaan itsensä.

Suomi on nyt lähdössä Ranskan mukaan torjumaan terrorismia Malissa. Tämä rutiköyhä muslimimaa sijaitsee nimenomaan tuolla Sahelin kuivalla ja metsättömällä alueella, missä tämä Paloheimon malli toimisi parhaiten.

Kuvitellaanpa nyt, että Suomi lähettää vaikkapa tuhat miestä Maliin. Tähän joukkoon on värvättävä riittävästi putkimiehiä, metallimiehiä, maatalousosaajia ja lisäksi rakennus-, maanmittaus- ja metalli- insinöörejä, sekä metsäteknikoita. Näille paremmin koulutetuille lyötäköön heti luutnantin natsat kaulukseen ja palkkaluokka sen mukaan.

Varustukseen laitettakoon heti kymmenkunta järeää kaivoporaa ja niihin koulutetaan miehistöt. Paikallinen väestö saadaan parhaiten tukemaan rauhanturvaajia, jos heille porataan kaivoja kuivuusalueilla. Kaivojen ympärille sitten rypäs metallisia tai muurattuja vesisäiliöitä ja aurinkovoimaa käyttävät pumput vettä lutkuttamaan. 

Muutaman lähikylän miehet värvätään kaivamaan putkilinjoja kyliinsä ja kaikkeen muuhun aputyöhön. Palkka maksetaan EU: n ruokakasseina, joilla Suomen nälkäiset eläkeläisetkin ovat selvinneet jo vuosikymmeniä. 

Metsäasiantuntijat perustavat taimitarhoja, missä kasvatetaan kaikenlaisten hyöty- ja hetelmäpuiden taimia. Eukalyptus- puu kasvaa sentin päivässä ( ! ) ja karkkipäivänä lapset voivat nuoleskella sitä. Edellisen konseptin mukaan paikallisväestö taas töihin. Ilmaiseksi saatua ei arvosteta, mutta itse kylvettyä ja rakennettua hoidetaan jatkossakin.

Astuttuaan virkaansa Ranskan presidentti Macron vieraili Malin pääkaupunki Bamakossa, missä hän lateli yliopistolla noita tavallisia latteuksiaan paikallisille opiskelijoille ja ulkona isot mellakat. Miksi Ranska tuo Maliin vain sotilaita ja pommikoneita, miksi ei koskaan mitään hyödyllistä: kyselivät vihaiset opiskelijat tältä presidentiltä.

Malilaisten painostuksesta Ranska joutuisi pian seuraamaan Suomen esimerkkiä ja pian tämä Suomen malli leviäisi kaikkialla maailmassa toimiville YK- joukoille. Malin islamilaisen naapurimaa Tshadin presidentti vieraili talvella Israelissa, kuten myös Israelin pääministeri "Bibi" Netanjahu vieraili Tshadissa. Tämän oudolta tuntuvan rakkaustarinan syynä on nimenomaan Tshadin kuivuus, jättimäiset vesivarat ja Israelin ylivoimainen osaaminen vesiasioissa.

Suomella on nyt onneksi kepulainen mies puolustusministerinä, eikä mikään pinkkivihreä feministihörhö. Antti Kaikkonen on lisäksi samanlainen kiero ketku kuin Macronkin, joten ehkä hän osaa neuvotella Suomelle hyvän sopimuksen, ettei TAAS jäädä pelkästään maksumiehiksi. Kepun Mikko Kärnä on entinen ammattisotilas ja kunnanjohtaja, joten tämä järkevä kansanedustaja pitää ehdottomasti saada tuota Malin projektia koordinoimaan.