Petteri Orpon kokoomus tulee vielä ryssimään pahasti sen komean gallup- johtonsa ja puolue joutuu taistelemaan PS: n kanssa pääministerin paikasta.

Nyt Orpo vaatii 180 kyläkaupan saaman, vaivaisen kahden miljoonan euron leikkausta. Vain 40% tuen hakijoista sai sitä, mutta minä pistäisin sellaiseen vähintään 10 miljoonaa.

Tuo kokoomuksen leikkaus sulkisi suurimman osan noista kaupoista ja onhan se jo ilmastonmuutoksen  kannalta tuhoisaa. Alle sadan ihmisen kylän asukkaat joutuisivat ajamaan 20- 50 km kirkolle kauppareissuillaan. Yksi kylä polttaisi jo siinä tuhansia litroja bensaa/dieseliä vuodessa aivan turhan takia. Sitten Orpo ja vihreät pakottavat alle tuhat litraa öljyä polttavat omakotitalot vaihtamaan lämmitysmuotoa!

Tuo kyläkauppojen tuki on keskimäärin  11. 494 euroa, joka vastaa parin, kolmen sähköpolkupyörän saamaa tukea. 

Sotien jälkeen kansanhuoltolautakunta määräsi vänrikki- setäni perustamaan kotikylääni kaupan elintarvikehuoltoa turvaamaan. Vaikka  kylässä ei tainnut silloin olla kuin reilut kymmenkunta savua.

Jossain vaiheessa tätini perhe taas alkoi pitää kyläläisille lääkekaappia, jossa oli hyvä valikoima itsehoitolääkkeitä. Niitä on vieläkin apteekkien palvelupisteinä kaupoissa, mutta jossain vaiheessa niihin tuli 1250 euron lupamaksu, joka söi toiminnan kannattavuuden. Itsensä yhtiöittänyt julkinen sektori kun haluaa periä kaikista luvistaan ja palveluistaan mahdollisimman suolaisen hinnan. Vaikka ne on kertaalleen jo veroilla maksettu.

Apteekeilta pitäisi ehdottomasti ottaa pois itsehoitolääkkeiden monopoli. Joitakin vuosia sitten nikotiinivalmisteiden myynti sallittiin myös kaupoissa ja kioskeilla, jolloin niiden hinnat putosivat 30- 40%. Tiedän sen erinomaisen hyvin, koska itse niitä käytän

Sähkötukien maksusta takautuvasti piti tulla demarien Vappumiljardi, mutta taitaa kalahtaa omaan nilkkaan. Ravintolat, pizzeriat, kahvilat, etc, ovat jo pitkään pyörineet tappiolla, joten ei niillä ole pääomaa odottaa vielä kuukausia. Niitä eivät rasita pelkästään moninkertaisiksi paisuneet sähkölaskut, vaan kansan yleinen köyhtyminen on vienyt asiakkaat. Näitä tarinoita on ollut paljon lehdissä.

Asuntolainojen korot nousevat huimaa vauhtia, joten pian saattaa edessä olla romahdus asuntomarkkinoilla. Vuoden 1990- laman aikana minä osasin nähdä tulevan ja möin taloni viime tipassa. Vähäinenkin viivyttely olisi laskenut hintaa satoja tuhansia, tai johtanut pakkomyynttiin. Laitankin tähän asuntonsa myyntiä harkitseville esimerkiksi kertomukseni Talon ostoa ja talon myyntiä.

Nöyryyttävät nuorisoryöstöt tulevat nyt vauhdilla Suomeenkin, kuten tuo Hakunilan tapaus osoittaa. Poliiisi ei mainitse ryöstäjien olevan kantasuomalaisia ja heitä on asetettu matkustuskieltoon. Mamua pukkaa! Ruotsissa noita ilmoitettuja nuorisoryöstöjä on jo 2500 vuodessa (7 päivässä!), mutta todellinen luku lienee paljon suurempi. Koska ryöstettyjen henkilötiedot on kuvattu ja nämä voivat asua samassa lähiössä.