Katselin viime perjantain Jerusalem studion ja siellä asiantuntijat latoivat selkeää tekstiä.

Israelissa on nyt evakuoitu satoja tuhansia ihmisiä pohjoisesta Libanonin rajalta ja Gazaa ympäröiviltä alueilta, minkä lisäksi 300. 000 reserviläistä on kutsuttu aseisiin.

Hizbollah käy Libanonista kulutussotaa Hamasin rinnalla ja drooneja, kranaatteja ja raketteja sataa päivittäin Pohjois- Israeliin. Siellä on paikalla enää asevoimat ja kuntatyöntekijät, sekä kibbutsien porteilla on valtavat barrikadit. Kaikki työ tehdään pommisuojissa, päiväkotiin ammuttiin panssarintorjuntakranaatti ja öisin on ollut valepukuisia hiippailijoita.

Israel on nyt viimeiset 16 vuotta ollut Hamasin ja Hizbollahin satunnaisen tulituksen kohteena ja päämääränä on ollut "jotenkuten selvitä".

Hizbollahilla ei ole mitään tekemistä sunnalaisten palestiinalaisten pakolaisten kanssa, se on alunperin vain Libanonin shiialaisten puolue, jota Iran rahoittaa, aseistaa ja jolla se käy sotaa Israelia vastaan.

Israelilla on nyt valtava reserviläisarmeija koossa, siviilit on evakuoitu ja Hamas kukistettu Gazassa. Lisäksi USA on lähettänyt lentotukialuksiaan ja hävittäjiään runsaasti alueelle, sekä tukee Israelia kaikin mahdollisin tavoin. On lopullisen tilinteon hetki!

Arabien kanssa on turha tehdä mitään sopimuksia, parhaimmillaan ne kestävät vain pyhättömän viikon. Vain viikko Oslon rauhansopimuksen jälkeen Jasser Arafat (Nobel- palkinto!) julisti jo Israelin tuhoa Kairossa. Vuosi sitten Israel sopi Hizbollahin ja Libanonin kanssa kiistellystä merialueesta, josta Libanon tulee saamaan runsaasti kaasutuloja. Sen piti tietää rauhaa rajalle!

Vuonna 2006 YK teki päätöslauselman, jonka mukaan Hizbollah vetäytyy Litani- joen pohjoispuolelle. Ei ole vetäytynyt vieläkään, vaan on päinvastoin kaivanut tunneleita Israelin puolelle. Niitä IDF on aina löytäessään räjäytellyt, mutta kuinka paljon on löytämättä!

Etelä- Libanonissa Hizbollah ampuu jälleen raketteja siviiliväestön seasta ja siellä on paikalla myös Yk- joukkoja ihmettelemässä. Israelin hyökkäyksestä nousee samanlainen itku ja parku kuin Gazasta, mutta eihän tilanne voi nykyisellään jatkua.

Alla kuva viimeisimmästä sodasta, mutta uusi lienee paljon suurempi.

250px-Lebmap_3rd_day.jpg