Nyt Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisella on tuhannen taalan paikka ja hän varmasti käyttää sen.

Tarvittava määrä kansanedustajia on nimittäin vaatinut ulkoministeri Pekka Haaviston jatkuvan valehtelun käsittelyä perustuslakivaliokunnassa ja siinä on törmätty demokratiavajeeseen. Sdp: n kansanedustaja Maria Guzenina on kuitenkin huomauttanut aloitteen allekirjoittaneiden ja ko. valiokunnassa istuvien kansanedustajien olevan jäävejä toimimaan sekä syyttäjinä, että tuomareina. 

Miltä tämä näyttää ulospäin? kysyy Maria. Mutta miltä se näyttää Unkariin ja ulospäin, että hallituksen kansanedustajilla on oikeus käsitellä oman ministerinsä rikosasiaa! Onko parempi, jos rikostoveri toimii tuomarina!

Tämä sotku johtuu siitä, että meillä ei ole sitä demokratian vaatimaa ja jokaisessa demokraattisessa valtiossa olevaa  Perustuslakituomioistuinta, kuten Unkarin pääministeri Victor Orban niin osuvasti huomautti.

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen on viemässä Unkarilta, Puolalta, etc EU- tukiaiset demokratiavajeen vuoksi ja samalla tavalla tämä demokratiassaan jämäkkä nainen varmasti nyt vaatii myös Suomen EU- tukiaisia poistettaviksi. Ja päälle vielä sakkona iso osa Britannian pois jäävistä EU: n syytinkimaksuista!

Mikäli joku lukija osaa unkaria, niin unkaroikoon hän tämän tekstin ja lähettäköön Unkarin pääministerille.