Hamasin perusti sheikki Hassan Yousef ja hänen poikansa on 46- vuotias Mossab Hassan Yousef (Vihreä prinssi).

220px-Mosab_Hassan_Yousef_%282%29_%28cro

Mossab on hyvin tunnettu nimi maailmalla, mutta Suomen medioissa en ole nähnyt hänestä koskaan mitään mainintaa. Kuten Ylen ja Hesarin miljoonissa raporteissa Israelista ja sen lähialueista ei ole koskaan haastateltu Israelissa asuvia kahta miljoonaa arabia.

Heillähän on Israelin kansalaisuus ja asevelvollisuutta lukuunottamatta (loppui 1967) täysin samat oikeudet kuin juutalaisillakin. Israelin parlamentissa on aina monta arabipuoluetta ja arabit ovat hyvin korkeissa asemissa Israelin yhteiskunnassa. Sen sijaan arabimaissa heillä ei ole mitään oikeuksia vielä monen sukupolven asumisen jälkeenkään.

Hamasin perustajan poika Mossab Hassan Yuosef oli nuorena tiukasti mukana Hamasin toiminnassa ja istui kokouksissa isä- terroristi Hassanin ja Yasser Arafatin vasemmalla puolella. Mossabin mukaa se Suuri Saatana onkin Länsirantaa hallitseva entinen PLO (PA). Tässä muutamia Mossabin kokouksissa tekemiä huomioita.

- Olin hänen kokouksessaan (Yasser Arafat) kun hän antoi isälleni (Hamas) valtuudet räjäyttää markkinat, bussit ja rannat toisen intifadan aikana.

Joelta merelle Holokaustia kirkuvat meiilläkin Li Anderssonin ja Honkasalon kaltaiset myöhäisteinit.

Mossab Hassan Yousef:

- Annat heillle Itä- Jerusalemin huomenna ja ne haluavat seuraavaksi Länsi- Jerusalemin. Annat heille vuoden 1967 rajat ja ne haluavat saada kaiken.

- Mikä on Palestiina? Onko se etninen ryhmä? Uskonto? Erillinen kieli? Onko sinulla pyhiä kirjoituksia? Oletko kansakunta? Olitko valtio? Ei mikään niistä, joten mikä on Palestiina? Mikä on Palestiinan tarkoitus?

Tähän loppuun vielä suora lainaus Wikipediasta. Lukekaa, laittakaa jakoon ja naulatkaa moskeijoiden oviin!

Mosab Hassan Yousef (arabia: مصعب حسن يوسف; syntynyt 5. toukokuuta 1978), jota kutsutaan myös Vihreäksi prinssiksi,[2] on palestiinalainen entinen militantti, joka loikkasi Israeliin vuonna 1997 ja työskenteli sen jälkeen salaisena agenttina Shin Betille asti. muutti Yhdysvaltoihin vuonna 2007. Hänen isänsä on Sheikh Hassan Yousef, yksi Hamasin perustajista.

Shin Bet piti Yousefia Israelin arvokkaimpana lähteenä Hamasin johdossa: hänen toimittamiensa tietojen ansiosta Israel onnistui estämään kymmeniä palestiinalaisten itsemurhaiskuja ja estämään monien israelilaisten salamurhat; paljasti lukuisia Hamasin soluja; ja auttoi Israelin viranomaisia ​​palestiinalaisten militanttien metsästämisessä.

Hänen ponnistelunsa huipentuivat myös hänen isänsä vangitsemiseen. Hän oli toiminut Hamasin operaatioiden johtavana henkilönä Länsirannalta.[3][4] Maaliskuussa 2010 Yousef julkaisi omaelämäkertansa nimeltä Son of Hamas.[5]

Vuonna 1999 Yousef kääntyi kristinuskoon islamista, mutta paljasti tämän tosiasian yleisölle vasta vuonna 2008, mikä laukaisi pelon, että hänen perheensä Ramallahissa joutuisi uskonnollisen vainon kohteiksi.[1] Vuonna 2007 hän lähti Länsirannalta ja muutti Yhdysvaltoihin, jossa hän haki poliittista turvapaikkaa.

Amerikkalaiset viranomaiset myönsivät hänen pyyntönsä vuonna 2010 Shin Betin käsittelijän Gonen Ben Itzhakin todistaessa hänen puolestaan.[6] 23. lokakuuta 2023 Yousef ilmoitti, että hänellä on Yhdysvaltojen kansalaisuus puhuessaan amerikkalaisen toimittajan Jake Tapperin kanssa televisiohaastattelussa. 

Yousef sanoi nähneensä valon työskenneltyään Israelin vankilassa 1990-luvun puolivälissä. Megiddon vankilassa hän näki Hamasin vankien johtavan julmaa vuoden pituista kampanjaa karkottaakseen pois oletetut israelilaiset yhteistyökumppanit.

"Sinä aikana Hamas kidutti ja tappoi satoja vankeja", hän sanoi ja muistutti eläviä muistoja kynsien alle työnnettyjen neulojen ja palavien muovien hiiltyneistä ruumiista. Monilla, ellei kaikilla, ei ollut mitään tekemistä Israelin tiedustelupalvelun kanssa. "En koskaan unohda heidän huutojaan", hän jatkoi. "Aloin kysyä itseltäni kysymystä. Mitä jos Hamas onnistuisi tuhoamaan Israelin ja rakentamaan valtion. Tuhoavatko he kansamme tällä tavalla?"[11]

Yousef sanoi, että hänen epäilyksensä islamia ja Hamasia kohtaan alkoi muodostua, kun hän tajusi Hamasin julmuuden, ja että hän vihasi sitä, kuinka Hamas käytti kärsivien siviilien ja lasten elämää saavuttaakseen tavoitteensa.[1] Shin Betin agentit pitivät Yousefia vuonna 1996. Vankilassa ollessaan hän päätti hyväksyä Shin Betin tarjouksen ryhtyä informaattoriksi.