Jutta Urpilainen ilmoitti tekstiviestillä potkuista opetusministeri Jukka Gustafssonille.

Mikähän meteli olisi syntynyt, jos Katainen olisi ilmoittanut tekstiviestillä potkuista jollekin naisministerille! Merja Kyllönen oli monissa lehdissä ja televisio- ohjelmissa haastateltavana, koska häntä tytöteltiin ja kohdeltiin huonosti vain sen takia, että hän on tyttö.

Ei minua tietenkään ole kukaan suoraan tytötellyt, mutta sen on voinut hyvin aavistaa, totesi hän jossain haastattelussa. Jukka Gustafsson varmasti myös aavisti potkunsa, mutta tuskinpa hän osasi odottaa niitä tekstiviestillä saavansa.

Vasemmistoliitto lähti jo monta vuotta sitten kalastelemaan akateemisten naisten ääniä ja muutti käytännön politiikkansa sen mukaiseksi. Vihreillä se oli jo alunperinkin ohjelmassaan ja nyt myös demarit ovat siirtyneet samoille apajille. Pieniksi vain käyvät ne apajat.

Suomalaisten työläismiesten äänet eivät kiinnosta enää ketään, mutta äänioikeutta meiltä ei silti ole vielä viety. Ja perussuomalaiset tulevat korjaamaan sadon tästä demareidenkin laskuvirheestä.

Entisaikaan vaalien tulos saattoi olla mikä tahansa ja aina jollain kiemuralla, takinkäännöllä tai kassakaappisopimuksella sama eliitti ja samat naamat pitivät vallan.

Savon Sanomat kirjoittaa:

  • Ylen uutiset kertoi opetusministeri Jukka Gustafssonin saaneen tiedon potkuistaan puolueensa puheenjohtajalta edellisiltana tekstiviestillä.
  • Kaikkinensa SDP:n ylin johto kohteli puolueensa uskollista kyntömiestä sivistymättömästi ja suorastaan tökerösti. Jos demarit ovat ay-liikkeessä taistelleet inhimillisen työturvan puolesta, niin luulisi heidän toteuttavan tätä oppiaan myös omassa toiminnassaan.
  • Vaan kuvitellaanpa tilanne toisinpäin. Mitä olisi tapahtunut, jos vanhempi miespuolinen puoluejohtaja olisi tehnyt nuorelle naisministerille saman, minkä Jutta Urpilainen teki nyt Jukka Gustafssonille. Voi sitä mekastuksen määrää, voi sitä suoranaista huutoa, miten ala-arvoisesti miehinen maailma suhtautuu naisiin ja erityisesti nuoriin naisiin...
  • Tällaiset ovat todellisuudessa sukupuolten suhteet maassa, jossa miesten väitetään käyttävän edelleen aivan liian suurta valtaa.

Ja Hesari jatkaa:

  • Puheenjohtaja Jutta Urpilainen teki strategisen linjauksen. Puolue ei enää kosiskele duunariäänestäjiä vaan toimihenkilönaisia. Sukupuolijako kertoo taktiikasta, jolla Urpilainen uskoo puolueen pärjäävän vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.
  • Urpilaisen ministerivalinnat voikin tulkita strategisena linjauksena. Puolue näyttää heittäneen hanskat tiskiin duunariäänestäjien suhteen.
  • Sen sijaan puolue pistää nyt kaikki paukkunsa toimihenkilönaisiin. Koulutetut julkisella sektorilla työskentelevät naiset ovat iso äänestäjäryhmä. Ja demareiden kannalta parasta on se, että he eivät juuri äänestä perussuomalaisia