Aina puhutaan pohjoismaisista oikeusvaltioista, mutta ovatko ne sitten yhteismitallisia siinä asiassa. No eivät tosiaankaan ole.

Norjassa hallituksen painavinta ministerisalkkua käsitellyt naispuolinen energiaministeri erosi välittömästi, kun todettiin hänen käyttäneen pimeää työvoimaa jossain laiturin rakentamisessa. Ruotsissa taas naispuolinen pääministeri erosi ostettuaan suklaapatukan valtion luottokortilla. Suomen naispuolisen hallituksen ministerit syyllistyvät jatkuvasti toinen toistaan pahempiin rikoksiin, mutta heitä ei saa edes arvostella siitä. Se on naisvihaa, APUVA! Sisäministeri Maria Vysinski Ohisalo ei noudata mitään lakia, eikä hän ole ilmeisesti kuullutkaan mistään kohtuullisuudesta.

Ja rikoslainsäädäntö se vasta erilaista onkin, siitä luin hurjan esimerkin ruotsalaisesta Expressenistä (vrt. Iltalehti).

Rinkebyn somaleilla on ollut jo vuosia sisällissota, jossa kaksi jengiä on taistellut keskenään ja kuolleita on jo kymmenkunta. Shottazin ja Dödspatrullin (Kuolemanpartio) jäsenet ovat jopa sukulaisia, naapuruksia ja koulukavereita keskenään. Nämä jengit syntyivät yhden palkkamurha- ja ryöstöjengin hajotessa.

Nyt tuon Dödspatrullin jäsenet tekivät kuitenkin kammottavan virheen. He järjestivät Kööpenhaminassa ansan eräälle Shottazin jäsenelle ja viisi miestä ampui hengiltä kaksi paikalle saapunutta maanmiestään. Keskellä katua ja keskellä päivää järjestettiin pieni sota tuossa voileivistään tunnetussa Tanskanmaassa.

Nämä viisi roistoa jäivät kuitenkin kiinni ja silloin heille valkeni kammottava totuus: Tanskan tiukka rikoslainsäädäntö. Ruotsin Rinkebyssä pizzerian pöytään maanmiehensä ampunut 17- vuotias somali sai vain 3 vuotta nuorisohoitoa (leikkivankilaa), josta hän on jo karannut.

Nyt kuitenkin kahta 17- vuotiasta Kööpenhaminan iskuun osallistunutta somalia odottaa peräti 20 vuoden tuomio ja muita elinkautinen, joka tosiaan tarkoittaa kymmenien vuosien istumista. Tanskassa oli aikaisemmin myös paljon ampumisia, mutta sitten nimenomaan jengirikollisuudesta määrättiin kaksinkertainen tuomio ja julkisella paikalla ammuskelusta vielä mahtavat lisäbonukset.

Itse en kyllä suosittelisi 20 vuoden tuomioita alle 18- vuotiaille.

Tuo pahamaineinen Järfällan alue koostuu muuten sinisen metrolinjan varrella sijaitsevista Hallonbergenin, Rinkebyn, Tenstan, Kistan, Husbyn ja Akallan lähiöistä.

 Eräs Tukholmassa asuva suomalainen naisprofessori sanoi televisiossa nuo lähiöt rakennetun niin kauas työpaikoista, että siitä johtuu asukkaiden ”syrjäytyminen”. Asuin itse aikoinaan vuoden tuossa Hallonbergenissä ja kesällä kuljin polkupyörällä Tukholman keskustassa töissä. Matka metrolla täsmälleen sama kuin Herttoniemestä Helsingin keskustaan.

Tuota Järfällan aluetta ympäröivät laajat nurmikentät, missä meillä suomalaisilla oli tapana pelata viikonloppuisin jalkapalloa tai lentopalloa. Meillä oli tietty opiskelijoista ja työläisistä koostuva porukka, jonka jäsenistö vaihtui jatkuvasti.

Kerran pelasimme suuren naismäärän takia lentopalloa ja porukkaan oli eksynyt aivan häikäisevän muodokas ja kaunis parikymppinen opiskelijatyttö. Kaikki insinööreiksi ja lääkäreiksi opiskelevat nuoret miehet esittivät tietysti toinen toistaan vetävämpiä soidintansseja tämän seksipommin ympärillä. Pelien jälkeen lähdettiin tietysti kaljoille ja eiköhän vain tuo Marilyn viettänyt seuraavan yön ja monta muutakin yötä minun yksiössäni. Pienenä loppukevennyksenä vain mainitsin tämän tapauksen, koska oli muuten niin raskas aihe.