Tänään olivat Riikka Purra ja Iiris Suomela maikkarin aamussa keskustelemassa työperäisestä maahanmuutosta. Sellaista maahanmuuttoa ja työntekoa olen viime aikoina nähnyt ja ihmetellyt ihan käytännössäkin.

Käyttämääni ostoskeskukseen on ilmestynyt siivoojia myös päiväsaikaan, vaikka ne työt tehdäänkin aina öisin. Siellä on liikkunut kaksi yli kaksikymppistä arabin näköistä miestä, joista toinen työntää siivouskärryä ja toinen kanniskelee rikkalapiota ja harjaa.  Samoin olen nähnyt siellä toisen parivaljakon, jossa huivipäinen musliminainen imuroi ja hyvin paljon arabilta näyttävä mies kannatteli kädessään imurinjohtoa.

Yksikään voitolliseksi pyrkivä kauppakeskus ei katsoisi tuollaista maleksimista, joten kyseessä on aivan varmasti valtion palkkatuen käyttö. Tuokin nelikko on aivan varmasti jo monet kielteiset päätökset saaneita turvapaikanhakijoita, joita uitetaan nyt Kelaan työperäisinä maahanmuuttajina.

Nämä neljä maksavat valtiolle varmasti ainakin kymppitonnin (10. 000€) kuussa ja siis 120. 000€ vuodessa. Näin ollen jo 300 tuolla tavoin palkattua laittomasti maassa oleskelevaa ”paperitonta” kuluttaa vuodessa sen 35 miljoonaa, minkä kepulien Annika Saarikko leikkaa tutkimusrahoituksesta. Noita "paperittomia" on Suomessa jo ainakin 5. 000, joten siitä on helppo laskeskella eteenpäin.

”Näiden maahanmuuttajien työ on aina arvokasta”, kuten Iiris Suomela toisteli aamulla. Joku Helsingin yliopisto ei pysty koskaan osoittamaan, että heidän tiede- ja tutkimustyönsä olisi arvokasta. Sen sijaan tiedämme varmuudella, että nämä kannustinloukkuun ripustautuvat ja itse "syrjäytyvät" pakolaiset maksavat vähintään miljoonan kipale ja tuo 300 päätä on siis 300 miljoonan sijoitus tulevaisuuteen. Suomelle se on tietysti miinusta, mutta vihreät ja tyttöhallitus laskevatkin sen arvon mieluummin ulkomaalaisille. ”Oma kansa ensin ajattelu on vahingollista”, kuten kuuluu Tytti O. W. Tuppuraisen kuuluisa iskulause!