Koronapandemian takia koko maailman hiilidioksidipäästöt ovat laskeneet 8.8%, mikä on jo 63 kertaa kaikki Suomen päästöt (0.14%). Olemme siis nyt käyttämässä tuhansia miljoonia mielettömään hössötykseen, joka tuo ainoastaan verorahoja Helsinkiin. Maailman päästöjen lasku vain jatkuu, eikä todennäköisesti nouse enää koskaan entiselleen.

Lentokoneiden miehistöillä on ehdoton määräys laittaa happinaamarit ensin itselleen, koska eivät he muuten pysty matkustajia pelastamaan. Samalla tavalla nyt pitäisi laittaa ensin happinaamarit Suomen kansalle, koska emme me muuten pysty ilmastoa ja maailmaa pelastamaan.

Pääministeri Sanna Marin vilautti tissejään koronasta kärsivälle kansalle, mutta se ei vielä riitä. Performanssien aika olkoon ohi ja nyt pitää jakaa rahaa kansalle, eikä enää yrityksille.

Kuvitellaanpa ruokaravintola, joka saa 30. 000 € yritystukea toimintansa jatkamiseen. Asiakkaiden puuttuessa yrittäjä kuitenkin sanoo irti henkilökuntansa ja käyttää rahat vuokriin, veroihin ja juokseviin kuluihin.

Jakamalla tuo raha ravintolan asiakkaille työntekijät jatkavat töitään, valtio ja kunta saavat verotuloja, ei tarvita työttömyyskorvauksia ja asiakkaat vahvistuvat silminnähden terveellisen ruuan ansiosta. Sama laulu lähes kaikkien yritysten kanssa. Tuhannesta jaetusta miljoonasta valtio saa heti puolet takaisin.

USA: ssa kaikille kansalaisille laitettiin tuhansia dollareita tilille, mutta meillä vaan korotettiin veroja, sekä tuo pieni tissien vilautus. Li Andersson esitti lapsellista satasen ”kulttuuriseteliä”, josta kaikki hyöty olisi mennyt hänen kannattajaryhmilleen. Kulttuuriväellä on samat kelat ja sossut kuin muillakin ja sen pitää riittää.

Hallitus on nyt määrännyt ilmaiseksi monia asioita, joissa 10% tarvitsevien sijaan maksetaan lysti koko ikäluokille. Tietokoneet, oppimateriaalit, ilmainen ehkäisy, etc.

Joku 300- 500€ jokaisen yli 15- vuotiaan tilille pistää yhteiskunnan pyörimään. Se on miljardeja, mutta kaikenlaisten alvien ja muiden veronmaksujen kiihtyessä rupeaa rahaa suorastaan roiskumaan valtion kassaan. Ja sillä saadaan nopeasti ne 30. 000 päätösperäistä työllistä, koska ei meillä ole aikaa odottaa vuotta 2065 ja niitä Li Anderssonin oppivelvollisuuden pidentämisestä tulevia 16. 000 työtöntä. Miten joku noin lapsellinen väittämäkin voi mennä läpi ja jopa pääministeri toistelee sitä eduskunnan edessä!

Kannattaa lukea tämä Jan Hurrin kirjoitus.