Nuorena Ruotsissa asuessani kävin yhden kerran luovuttamassa verta ja silloin siitä maksettiin 20 kruunua kerralta. Olin jo aikaisemmin käynyt Suomessa 8 kertaa verenluovutuksessa ja silloin Impivaaran aikaan sitä pidettiin vähän niin kuin kansalaisvelvollisuutena. Suomessahan siitä ei silloinkaan maksettu mitään ja tuo maksu Ruotsissa tuntui hieman kiusalliselta; aivan kuin olisi sen rahan takia sinne mennyt ja sen siksi se jäi yhteen kertaan.

Koronarokotuksista maksaminen olisi aivan toinen asia; siinä on kysymys terveydenhoidon ja yhteiskunnan romahtamisesta. Terveydenhoito on jo käytännössä romahtanut, koska tärkeitäkin leikkauksia on jouduttu siirtämään ja kaikenlaisten tautien tutkiminen ja hoitojen aloittaminen ajoissa ovat viivästyneet. Koronakuolemat ovat vielä vähäisiä, mutta lähivuosina muut hoitamatta jääneet taudit tulevat niittämään kansaa ennätystahtiin.

Ruotsissa tehdyn tutkimuksen mukaan 20 euron palkkio lisäsi koronarokotuksen ottajia neljä prosenttia. Siellä myös verenluovuttajille jaetaan lahjoja tai lahjakortteja.

Koronan tultua Suomessa alettiin maksaa 70€/kk lisää perustoimeentulon saajille, koska heistä 30- 40% oli maahanmuuttajia pk- seudulla. Ja nimenomaan ne mamut sitten jättivätkin koronarokotteet ottamatta.

Nyt voisi aivan hyvin maksaa vaikkapa kymmenen euroa rokotuksen ottajille ja olisi vähintäänkin kohtuullista maksaa se takautuvasti niille jo kaksi rokotetta ottaneille. Näin tuskin tapahtuu, vaan intersektionaalisen feminismin mukaan aivan päinvastoin.

Tässä Ylen kirjoitus sähkön korkeista hinnoista ja se kertoo hyvin miten nämä toisten maksamilla verorahoilla helppoa elämää viettävät toimittelijat suhtautuvat asioihin.