Uniper myy pääosin Saksan teollisuudelle halpaa venäläistä kaasua ja nyt Suomen kansan pitää korvata sille syntyneet miljardien tappiot. Maakaasun hinta on lyhyessä ajassa noussut 700% ja se nousu revitään pian suomalaisten persenahasta. Koska selkänahasta revitään jo meitä rikkaamman Italian ja muiden maiden jättimäiset elvytyspaketit.

Uniper on tehnyt pitkäaikaiset sopimukset Saksan teollisuuden kanssa ja nyt Saksan hallitus väittää niiden olevan esteenä kaasun hinnankorotuksille. Valtion omistama Fortum on jo maksanut Uniperille miljardeja, mutta kokonaissumma voi nousta jopa yli 10 miljardiin ja olla siis yhtä suuri kuin nuo hävittäjäkaupat.

Kaikkein kammottavinta tässä on se, että Suomen asioita tuossa Uniperin jutussa hoitaa Eurooppa- ministeri Tytti Tuppurainen. Häntä ei kiinnosta tippaakaan Suomelle maksettavaksi tuleva summa, vaan hän neuvottelee ainoastaan korkeaa EU- virkaa itselleen ensi kevääksi.

Saksan teollisuusministeri sanoi jo, että Suomi maksukykyisenä on velvollinen osallistumaan Saksan kansan ja teollisuuden tukemiseen. Tähän kun lisätään vielä Ranskan valtiovarainministerin Bruno Le Mairen  lausunto:

”Onko olemassa yhtäkään eurooppalaista tai euroalueen maata, joka on jättänyt kansalaisensa yksin inflaation kanssa? Ei yhtäkään”.

Suomen Velkaviisikko on jättänyt oman kansansa täysin yksin, mutta nyt pitää muistaa Tuppuraisen kuuluisa slogan:

-Oma kansa ensin ajattelu on haitallista.

Näin ollen hän katsoo upporikkaan Saksan kansalle ja teollisuudelle kipattujen suomalaisten miljardien olevan myös suomalaisten eduksi. Samoin kuin tuossa Italian tukipaketissa, jossa hän väitti italialaisten tulevan Suomeen ostoksille.

- Saksalaiset tulevat ostamaan meidän teollisuutemme ja unelma vihreästä hiertymästä täyttyy!