Hesarissa oli mielenkiintoinen artikkeli yksiön kokoisesta omakotitalosta Vantaalla. Nuori arkkitehtiopiskelija oli sellaisen suunnitellut ja rakentanut. Pk- seudulle voitaisiin okt- tonteille rakentaa tuhansia sellaisia asuntopulaa helpottamaan.

Ruotsissa saa jo rakentaa pelkällä ilmoitusmenettelyllä lisähuoneen tai asuttavan pikkumökin ok- talon tontille.Tuo Korson rakentaja ihmetteli rakentamisen ylimitoitettua ja kallista byrokratiaa. Paperitöihin kului 15. 000 euroa ja pelkkä paikanmittaus oli maksanut 1411 euroa. Kaksi (yksi) miestä käy tekemässä puoli tuntia hommia ja repii siitä 1411€.

Tässä onkin yksi syy siihen, miksi julkinen sektori on menettänyt täydellisesti  kansalaisten luottamuksen. Vaadittiin tehokkuutta ja sillä tarkoitettiin nimenomaan työtehon nostamista.

 Sen sijaan julkinen sektori alkoi monopoliasemassa periä hurjia hintoja pakollisista leimoista ja papereista. Tuossa 1411 eurossa on 1. 000 euroa liikaa. Ukrainassa, Kreikassa ja mustassa Afrikassa sen joutuu maksamaan tiskin alta, mutta meillä se on julkisen sektorin tuottavuutta.

Rakennetaan palveluihin jonoja, jotta voidaan pyytää lisää resursseja ja sitten voidaan hommat hoitaa entistäkin hitaammin.