"Kun julkinen sektori paisuu, se muodostaa yhteiskuntaluokan. Se ei enää palvele kansaa eikä siihen pyrikään. Julkinen sektori elää omaa elämäänsä ja kansan on palveltava sitä." Erno Paasilinnan vanha virsi tyttökvintetille ja ruunakuorolle sovitettuna.

Nyt julkinen sektori vaatii itselleen samat palkankorotukset kuin mitä vienti- ja yksityinen sektori saavat, mutta vielä niiden päälle 5- 20% lisää seuraavan viiden vuoden aikana. Julkinen sektori haluaa siis syödä vientisektorin keräämät hedelmät ja mitä enemmän niitä tulee, niin sitä enemmän julkinen sektori vaatii itselleen.

Nerokasta, nyt heidän ei tarvitse edes ajatella mitään tuottavuutta, työn tehokkuutta ja palkkaneuvotteluja, se 5- 20% enemmän kuin muille riittää.

Hoitajille tuollaisen olisi ymmärtänytkin hieman maltillisempana, mutta nyt koko puolen miljoonan ihmisen julkinen sektori saapui lypsämään kuollutta lehmää.

Joskus 15 vuotta sitten Suomessa keskusteltiin voimakkaasti julkisen sektorin tuottavuudesta. Terveydenhoito-, opetus-, ja päivähoitohan eivät voi asialle mitään, siellä potilaat ja lapset määräävät tahdin.

Sen sijaan ne muutama satatuhatta muuta virkailijaa/työntekijää olisivat voineet kiristää kaikkia töitään ja papereiden käsittelyaikojaan, sekä pyrkiä suorittamaan ainakin 70% samasta työmäärästä kuin mitä yksityisten vakuutusyhtiöiden, pankkien, yms. virkailijat. Pitkien lomien ja saikkukiintiöiden vuoksi heiltä olisi kuitenkin täysin kohtuutonta vaatia enempää.

Mutta jos julkisesta sektorista halutaan muodostaa etuoikeutettu rälssi yhteiskuntaan, niin tehdään sitten niin, kirjoitti Osmo Soininvaara silloin.

Ja katso, näin tapahtui! Suuressa nerokkuudessaan julkinen sektori rupesi lyömään hintaa kaikille palveluilleen ja jo aikaisemmin maksullisiksi määrättyjen vanhoja hintoja vähintäänkin tuplattiin. Ne palvelut oli tietysti laskettu maksettaviksi jo kuntaverolla, mutta taikinan vain paisuessa tarvittiin lisää rusinoita.

Näin kunnista tuli jonkinlaisia osakeyhtiöitä, joiden osakkaita ja osingonsaajia ovat vain kuntatyöntekijät. Kuntaveroa ei enää milloinkaan lasketa, vaan kaikki ylijäämä jaetaan kuntatyöntekijöille tulospalkkioina. Heillähän on jo monesti enemmän kuin puolet kunnanvaltuustojen paikoista.

Eräskin omakotiasuja kertoi vuosia sitten lehdessä, kuinka hän oli halunnut tehdä pienen muutostyön taloonsa (terassi, tms.). Säntillisesti hän haki muutoslupaa, josta tuli päätös monien kuukausien odottelun jälkeen. Päätös oli kielteinen, mutta mukana seurasi 800€ lasku!

Kunnat eivät voi loputtomiin korottaa verojaan, koska jossain vaiheessa ne kääntyvät jyrkkään laskuun elinkeinoelämän kaivon kuivuessa. Silloin ne voivat viimeisenä keinonaan keksiä taas lisää uusia tarkastuksia ja maksuja. Jossain vaiheessa kaikki kuitenkin loppuu, vaikka edes käsien pesemisestä ei maksettu 300€/kk (Kreikka).

Suomella on jo ihan lähiaikoina edessään ne Natoon menon kohtalonviikot, joista on niin paljon puhuttu. Kaikki lehdet ennustavat Venäjän ajavan suuret joukot pakolaisia itärajan yli, mutta hallitus on toiminut täysin päinvastoin kuin pitäisi. Raja on apposen auki, eikä ole päätetty muuta kuin ottaa vastaan niin paljon pakolaisia kuin keritään. Jo parikymmentätuhatta tulijaa tietää satojen miljoonien vuotuista lisälaskua aina maailman tappiin, koska nykyään kaikki tulijat myös jäävät.

Joku Israelin tapainen valtio olisi kasannut rajaseudun varstoihin Nato- piikkilankaa, kyynel- ja pippurikaasua, sekä muuta rekvisiittaa. Rajavyöhyke on kapeimmillaankin 400 m leveä, joten siinä olisi aikaa toimia. Putin on jo hävinnyt kaiken, eikä hänellä ole muuta kuin herkullinen kosto mielessään. Venäjällä on jopa miljoonia Kazakstanista ja muista -staneista tulleita siirtotyöläisiä ilman työtä, joten heitä houkuttaa ilmainen loppuelämä Suomessa. Sitten tietysti arabit, afgaanit, somalit, afrikkalaiset ja muut, joita löytyy joka lähtöön.

Raja on auki, Suomen sotilaat kantavat matkalaukkuja, piippaa kymmenissä tuhansissa kännyköissä kautta laajan Venäjän maan.