Tälläkin viikolla tuhannet ja tuhannet suomalaiset lähtevät sairaaloihin vaarallisiin leikkauksiin ja muita tuskallisia hoitoja ottamaan. Koska terveys vaatii sen ja muuten edessä olisi ennenaikainen hauta.

Samalla tavalla yhteiskunta vaatii jossain vaiheessa kipeitäkin leikkauksia ja jokaisen kansalaisen lompakkoon olisi tehtävä tähystys peräaukon kautta. Onneksi meillä on nyt kuitenkin niin taitava hallitus, että valtiovarainministeri Riikka Purra hoitaa homman kevyesti sakseja käyttäen. Kukapa nyt parturia pelkäisi!

Kameli on valiokunnan suunnittelema hevonen ja sote on Saarikon suunnittelema kaksikätinen rosvo. Ensimmäinen tuli vahingossa, mutta soten kameli oli tarkkaan mietititty kepun kannattajakunnan lypsettäväksi.

Sote on kuitenkin korjattavissa ja jopa purettavissa nopeasti, mutta meillä voisi olla paljon mahdottomampikin ongelma. Tarkoitan tällä Ruotsin asuntomarkkinoita, joista luin eilen lehdestä.

Kaksi hyvätuloista miestä Helsingissä ja Tukholmassa järjesti kilpailun vuokra- asunnon hakemisesta, koska halusivat nähdä käytännössä miten asuntomarkkinat toimivat Suomessa ja Ruotsissa.

Helsingin keskustassa työskentelevä mies sai asunnon kahdeksassa (8) minuutissa 800 metrin päässä työpaikastaan, mutta hänen tukholmalainen kaverinsa olisi saanut sen vasta vuosien päästä ja silloinkin ehkä vain 400 kilometrin päästä Norrköpingistä. Tuo Ruotsin kammottava asuntopula on verrattavissa Gordionin solmuun, joten asunnon saa vain vuokraisäntää miekalla lyömällä.

Monesti on vain pakko seurailla yhteiskunnan luonnollista kehitystä ja yrittää vain jotenkin hallita ja ohjailla sitä. Esimerkiksi Helsingin seudulla käy pimeissä töissä kymmeniä tuhansia ulkomaalaisia, jotka asuvat vastoin kaikkea lainsäädäntöä sadoissa purkutaloissa ja kerrostaloissa heillä on neliöitä henkeä kohden vähemmän kuin laki määrää kanalle.

Sitten taas Helsingin seudulla on sitä uutta Nokiaa, jolloin kymmenet tuhannet "Suomea pelastamaan tulleet nokikukot" ottavat oleskelupansa ja nukkumalähiönsä kirjaimellisesti ja lähtevät löntystämään Kelaan, toreille ja moskeijoihin vasta puoliltapäivin.

Oliko nuo kaksi yllä mainittua asiaa tosiaan noin suunniteltu!

Suomen maaseudulla on hienoja pieniä kyliä ja niissä vielä toimiva infra. Lisäksi on poismuuton takia loputtomasti asumiskelpoisia taloja. Ukrainasta lähti vuodessa 5- 8 miljoonaa pakolaista ja he solahtivat Eurooppaan ilman mitään vaikeuksia.

Nämä ukrainalaiset ovat hyvin suomalaisten kaltaisia ja useimmat heistä haluavat sopeutua ja jäädä Suomeen. Tuossa naapurissani olevassa isossa vokissa suurin osa siellä asuvista ukrainalaisista on Harkovasta, jossa eilenkin vain 40% kaupungista sai sähköä ja Venäjän suurhyökkäyksen odotetaan tulevan juuri sinne. Kyllä, keskustelen heidän kanssaan päivittäin.

Kukaan Suomessa ei suunnitellut tuota Ukrainan sotaa ja noiden pakolaisten tuloa, mutta nyt on elettävä sen mukaan. Siinä on kuitenkin aivan loistava win- win tilanne, koska Suomen maaseutu tarvitsee osaavia ja ahkeria käsiä vanhuspalveluihin ja muuhun. Suomen maaseutu on taas ehdottomasti turvallisinta ja parasta asuinaluetta sotaa pakenevile ukrainalaisille ja siellä on asuntoja.

Euroopan Unionissa on jo tehty päätös jakaa pakolaiset kaikkiin maihin ja niistä kieltäytyvä joutuu maksamaan 20. 000€/ananastukkainen kikkarapää. Me voisimme tehdä EU: n kanssa sopimuksen, että otamme ilman välirahaa 20 ukrainalaista jokaista lähi- itäläistä tai somalia vastaan. Ne kun oman kertomansa mukaan vihaavat Suomea ja suomalaisia, eivät viihdy täällä, me haluamme tietenkin vain heidän parastaan ja tarjouksesta kieltäytyminen olisi EU: n julmaa rasismia ja kolonialismia.