Viime perjantaina yhtä lukuun ottamatta kaikki työmaamme suomalaiset saivat lomautuksen ja loppuja viimeistelytöitä jäivät harjoittelemaan Viron ja Venäjän passeilla liikkuvat erikoisosaajat. 


Meille lomautetuille näiden “työvoimapulaa” paikkaamaan tulleiden ulkolaisten jääminen viimeisiksi työmaalle oli taas uusi kokemus, koska aina ennen ovat sentään hyvin palvelleet suomalaiset hoitaneet lopputyöt. Näin se vaan monikulttuurinen Suomi kehittyy omalla painollaan ja aina vain enemmän päin per***tä menevät asiat.


Tuollainen tapaus ei nyt sinällään valtakuntaa heilauttaisi, mutta kun sama toistuu parhaillaan sadoilla työmailla, niin se rupeaa näkymään jo valtion budjetissakin. Talonrakennusalan työttömyys on nyt 16. 1 % , mutta ulkomaalaisten osuus on vain rajussa kasvussa. Paljon puhutuista veronumeroista ei ole kuulunut enää mitään ja heinäkuun takarajan tullessa lyödään taas vuosi uutta siirtymäaikaa. Maistraatteihin ja verotoimistoihin kun tulee yhtä aikaa 100. 000 veronumeron kyselijää, niin siellä levitellään vaan käsiään ja sanotaan “eihän me nyt voida, eihän me nyt olla valmistauduttu, voi, voi sentään”!


Eräs työmaalta lähtenyt vanhempi kaveri aikoi matkustaa Espanjaan lomailemaan ja nyt tästä matkasta on kehittymässä jännittävä seikkailukertomus, jota me kaikki mielenkiinnolla seuraamme. Eilen hän nimittäin soitti eräälle työkaverilleni ja kertoi lähteneensä edellisenä iltana taksilla Hyvinkäältä ja heränneensä aamulla täysissä vaatteissa Viru- hotellin kylpyammeesta.


Tänä aamuna hän puolestaan soitteli minulle Amsterdamista ja kertoi tulleensa heitetyksi ulos Thaimaan koneesta. “Ilmaista viinaa joka puolella, mutta sitä ei ilmeisesti sitten olisi saanutkaan juoda”! Poliisit olivat kuitenkin olleet ystävällisiä ja ohjanneet kansainvälisen seikkailijan hotelliin.