Ukrainan sodan kulku on yllättänyt kaikki asiantuntijat, joten nyt kuka tahansa tavallinenkin pulliainen voi ryhtyä ennustamaan sodan kulkua. Ei se ainakaan voi mennä pahemmin pieleen kuin noilta kovapalkkaisilta sotatieteilijöiltä ja muilta desanteilta. Esitänkin tässä nyt oman versioni, joka perustuu pitkään kansainvälisen politiikan seurantaan ja syntyperäiseen Elukan vaistoon.

Valko- Venäjä ei Putinin kovasanaisesta painostuksesta huolimatta liittynyt Ukrainan sotaan, koska diktaattori Lukašenka ei tiennyt mihin suuntaan ja ketä vastaan hänen sotilaansa alkaisivat hyökkäillä.

Lukašenkalla ei ole minkäänlaista karismaa eikä kannatusta, vaan hänen valtansa perustuu vain armottomaan sensuuriin ja terroriin. Hitlerillä oli vielä rankempi sensuuri, sortokoneisto ja jopa kansan tuki, mutta silti esimerkiksi kenraalimajuri Henning von Tresckow osallistui peräti 4- 5 Hitlerin murhayritykseen. Tiukasta kontrollista huolimatta Hitlerin armeijassa oli parhaimmillaan satojen upseerien salaliittoja.

Näin ollen Valko- Venäjällä voi myös kehittyä nuorempien upseerien porukka, joka suunnittelee ja toteuttaa Lukašenkan syrjäyttämisen. He ovat nyt nähneet Venäjän armeijan tehottomuuden ja kuinka pakotteet alkavat viedä Venäjää 50 vuotta ajassa taaksepäin. Lisäksi he ovat huomanneet länsimaiden satojen miljardien eurojen ja täysin varauksettoman tuen Ukrainalle.

Valko- Venäjällä on jo tapahtunut rautateiden sabotointia. Kansalla ei ole siellä mitään harhaluuloja Ukrainan sodasta, koska suuri osa heistä on nähnyt pitkien ammus- ja panssarivaunuja kuljettavien junien kulkevan päivästä toiseen kohti Ukrainaa ja veljeskansan maita. Lisäksi Venäjä on ampunut suuria ohjuksiaan nimenomaan Valko- Venäjältä, kuten myös Venäjän hävittäjät ja helikopterit ovat jylistäneet tappotöihinsä maan lentokentiltä.

Valko- Venäjä on helppo toimintaympäristö äidinkielenään Venäjää puhuville ukrainalaisille partisaaneille ja itse maassakin asuu jo 100. 000 ukrainalaista. Rautatieliikenteen tuhoaminen on helppoa kuin heinänteko: roiskautetaan vaan bensaa relekaappeihin ja panssareita kuljettavat junat menevät väärille raiteille tai kokonaan pöpelikköön. Pienilläkin räjähdepanoksilla saadaan kiskot tuhottua ja sillalla tehtynä se pysäyttää liikenteen lopullisesti.

Sitten Putinilla onkin pallit tulessa, jos myös Valko- Venäjällä nousevat "natsit" valtaan. Sama rautateiden sabotointi voi tietysti tapahtua myös itse Venäjän alueella.

Isäukkoni oli aikoinaan Olavi Alakulpin joukoissa Muurmannin rataa sabotoimassa, joten minulla on ihan geeneissä nämä ratahommat ja varsinkin niistä puhuminen.

Ukrainan sota kestää vielä vähintäänkin kuukausia, mutta senkin jälkeen siellä vallitsee jonkinlainen jäätynyt tilanne, joka voi koska tahansa leimahtaa taas uudeksi sodaksi.

Suomen pitää siis varautua Ukrainan pakolaisten jäämiseen pitemmäksi ajaksi, tuhannet jopa lopullisesti. Heillä on kuitenkin kaikilla hyvä koulutus ja asenne, joten heistä saadaan päteviä sairaanhoitajia, insinöörejä ja kaikkien alojen ammattilaisia. It- osaajien ja erilaisten työstökoneiden käyttäjien koneet puhuvat kansainvälistä kieltä, joten siellä Ukrainan pakolaiset korjaavat heti  työvoimapulaa.

Vuoden 2015 pakolaisistahan me  saimme 12. 000 työtöntä, 1. 000 vankia ja 2. 000 taksin ja pizzataksin kuljettajaa. Näistä jälkimmäisistäkin suurin osa saa 70% tai kaikki tulonsa sossun luukulta.

 

belarus.jpg

aina.jpg

  Слава Україні!