Hesarissa oli taas tänään puoli lehteä omistettu Björn Wahlroosille, jota minä olen monesti haukkunut Suomen suurimmaksi rosvoksi. Tuon monisivuisen ylistyksen luettuani päätin taas haukkua Wahlroosia rosvoksi, ehdottaa hänen viemistään mahdollisesti perustettavan Totuuskomission (Laura Huhtasaari) eteen, siellä tuomittavan ja lopuksi miestä vedettäisiin vielä auton perässä pitkin kehä kolmosta.

Wahlroos kehuu rikastumisensa alkaneen, kun 1990 laman aikaan Suomessa suoritettiin jättimäistä omaisuuden uusjakoa. Samoin kuin Venäjällä myöhemmin Neuvostoliiton sortuessa; Wahlroos on siis vain samanlainen oligarkki kuin venäläiset Hodorkovskit ja muut huijarit. Hän oli myös Suomen suurpääomalle samalla tapaa arvokas kuin Andrei Vysinski oli Stalinille. Ja sieltähän Wahlroos on oppinsa hakenutkin.

Hänen Mandatum yrityksensä toimi vain pankkien ja kasinokapitalistien neuvonantajana ilman omistuksia, ilmeisesti mahdollisten oikeudenkäyntien pelossa. Tuon laman aikana tuhansilta kannattaviltakin suomalaisilta yrityksiltä vedettiin yllättäen  rahoitus pois ja ne pakotettiin konkurssiin. Wahlroos neuvonantajineen ja pankkiyhteyksineen junaili sitten pilkkahintaan omistuksen omille klaaneilleen.

Lainaus Wahlrosin elämäkerrasta:

Rikas Wahlroosista tuli investointipankki Mandatumin kautta. Hän lähti Suomen Yhdyspankista perustamaan Mandatumin, kun ei tullut toimeen varovaisen uuden pääjohtajan Ahti Hirvosen kanssa. Tilipäivä koitti, kun Paavo Lipposen (sd) hallitus halusi ostaa Wahlroosin ontuvan Sampo-Leonian johtoon. Wahlroos ei suostunut pääjohtajaksi, jos Mandatum Pankkia ei ostettaisi osaksi Sampo-Leoniaa. Yrityksen oli maksettava Mandatumista noin 2,5 miljardia markkaa eli 52 prosenttia yli silloisten pörssikurssien. Pohja Wahlroosin suuromaisuudelle oli luotu.

Tämän jälkeen tämä suurhuijari rupesikin sitten myymään Suomen kruununjalokiviä ulkomaille, jolloin Suomesta katosi päätösvalta, työpaikat ja hyvinvointi. Oli aivan sääntö, että ulkomaiset yritysjohtajat saneeratessaan ensimmäiseksi pistivät kiinni tehtaat Suomessa.

Hesarin artikkelissa kehutaan Wahlroosin maksaneen Suomeen 2000 luvun alusta lähtien 60 miljoonaa euroa veroja, mutta hänen aiheuttamansa vahingot suomalaiselle yhteiskunnalle (kansalle) lienevät suuremmat kuin mitä espanjantauti, suuret nälkävuodet ja Talvisota aiheuttivat yhteensä. Kymmeniä miljardeja euroja rahassa ja kymmeniätuhansia työpaikkoja!

MOT