Suomessa on neljä miljoonaa hehtaaria ojittamattomia soita, jotka toimivat metsien tapaan hiilidioksidin varastona. EU:n hiilinielulaskelmaan ei näitä suovarastoja kuitenkaan hyväksytä.

Ojittamattomien soiden merkitystä hiilinieluna ei voi kuitenkaan vähätellä. Hiilipörssin mukaan ojittamattomat suot sitovat hiiltä keskimäärin 240-300 kiloa ja hiilidioksidiksi muutettuna 890-1110 kiloa hehtaaria kohden vuodessa.

Pyöristettynä tämä tarkoittaa sitä, että hehtaari suota sitoisi yhden tonnin hiilidioksidia vuodessa eli neljä miljoonaa hehtaaria ojittamatonta suota sitoo hiilidioksidia neljä miljoonaa tonnia vuodessa. Määrää voi verrata vaikka paljon puhuttuihin henkilöautoliikenteen hiilidioksidipäästöihin, jotka olivat viime vuonna hieman päälle viisi miljoonaa tonnia. Verkkouutiset

Suomi on suoalaltaan maailman kuudenneksi soisin maa.Useimpien arvioiden mukaan suoala on 9,3–10,4 miljoonaa hehtaaria, mikä on Suomen koko pinta-alasta ilman merialueita noin 26 % ja maa-alasta 29 %. Norjan pinta- alasta suota on vain 5. 8 %, joten siitä näette kuinka raskaasti Suomi ottaa takkiinsa tällä oudolla laskentaperiaatteella.

 Silti vihreät haluavat seuraavaan hallitusohjelmaan ilmeisesti satoja miljoonia rahaa uusien soiden rakentamiseen.

Antti Rinne vaati kaikkia hallitukseen aikovia puolueita sitoutumaan kirjallisesti ohjelmaan, jolla maapallon lämpötilaa lasketaan 1. 5 astetta. Silti tämä Rinteen tuleva lämpöhoitohallitus ei halua sitoutua Suomen työllisyysasteen nostamiseen 75 prosenttiin.

Hallitusneuvottelut saattavat kestää vielä kuukausia ja siinä ajassa perussuomalaisten kannatus voi nousta  20% asti ja Antti Rinteen syke on silloin jo sama kuin aurinkoisella suolla hyppivällä kuovilla, siis 187 lyöntiä minuutissa.