Suomessa puhuttiin vuosia tänne tulevista datakeskuksista, jotka työllistäisivät kansaa  ja loisivat maahamme vaurautta aina Hangosta Petsamoon. Jopa itse pääministeri Jyrki Katainen ( Saksa ensin puolueesta ) kävi Haminassa vihkimässä Googlen  datakeskuksen.

Viime vuosina ovat kuitenkin Norja,Tanska ja ennenkaikkea Ruotsi voittaneet  noiden keskusten kilpailutukset. Viime vuonna Ruotsi alensi sähköveron EU: n minimitasolle, joten nyt vero siellä on pienille palvelinkeskustoimijoille 14 ja suurille 40 kertaa pienempi kuin Suomessa.

Nyt vihreät, demarit ja pinkkivasemmisto ovat kilpaa leikkaamassa yritystukia, jotka hyvin usein ovat juuri tuon sähköveron palautuksia.

Googlen venäläinen vastine Yandex rakensi palvelinkeskuksen Mäntsälään ja sen hukkalämmöllä lämmitetään koko Mäntsälä.

Mäntsälä tarjosi Yandexin uudelle palvelinkeskukselle ideaalin sijainnin, mukaan lukien edullisen ja luotettavan sähköntoimituksen, erinomaiset kuljetusyhteydet sekä edulliset servereiden jäähdytyskustannukset. Yandexille ei tarjottu pelkästään tarvittavia resursseja, vaan Nivos Energia (ent. Mäntsälän Sähkö) loi yrityksen kanssa tiiviissä yhteistyössä modernin ekosysteemin josta molemmat osapuolet hyötyvät taloudellisesti sekä pienentävät omaa hiilijalanjälkeään.

Datakeskuksissa pidetään esilämpöisinä miljoonia kuumia pornofilmejä, joten tuo hukkalämmön määrä on aivan valtava. Jyrki Kataisen ( Saksa ensin puolueesta ) vihkimä Googlen Haminan keskus syytää kaiken lämmön Suomenlahteen, joten ilmasto ja meri hapantuvat.

Tuo Mäntsälän ja Yandexin yhteistyö olisi loistava esimerkki hyvästä ilmastopolitiikasta, mutta kun Saksa on määrännyt Suomen saartamaan Venäjää ja  meillä on nyt aivan armoton ryssänviha meneillänsä. Helsinki tosin käyttää sen saman ryssän kivihiiltä, mutta sehän on tietysti aivan eri asia!

Hakkuiden vähentäminen vihreiden, demarien ja pinkkivasemmiston vaatimalle tasolle vie kaksi sellutehdasta ( 1500- 5000 työpaikkaa ), jotka ovat myös suuria sähköntuottajia. Ja taas tuodaan enemmän venäläistä kivihiiltä ja sähköyhtiö Helenin syytämä musta savu leijailee Helsingin kattojen yllä . Mutta rahaa tulee kaupungin kassaan ja saadaan lisää yhteisiä olohuoneita, sehän se on heille sitten käytännössä tärkeintä.

Palvelinkeskusten%20verotus%20Suomessa%2