Libanon on minuuttia vaille sortunut valtio ja Jordaniassakin kuhisee.

Viime syksynä Beirutin satamassa tapahtunut räjähdys tuhosi puoli kaupunkia ja jälleenrakentaminen vaatisi 15- 20 miljardia dollaria, mutta rahoista ei tietoakaan. Pankkiautomaatit on suljettu, Libanonin liira on heikentynyt 80- 90%, eikä edes sotilaille pystytä maksamaan palkkoja.

Ääri- islamistinen Hizbollah pitää maata kuristusotteessaan ja sen vuoksi apua ei tule mistään. Kymmeniä tuhansia tuon järjestön sotilaita on ollut jo viisi vuotta taistelemassa Syyriassa, mutta ei siitäkään tule mitään. Niillä ja Iranin vallankumouskaartilla on ollut tykistöä ja Venäjän ilmavoimat tukenaan, mutta ne eivät ole vain pystyneet nujertamaan pelkillä käsiaseilla varustettuja kapinallisia. Tyypillistä arabien ja muslimien touhua; siitä niin mahtavasta Saddam Husseinin tasavaltalaiskaartistakin löytyi vain paskainen vana aavikolta USA: n hyökätessä.

Vähän aikaa sitten Hizbollahin delegaatio vieraili Venäjällä. Moskovassa heitä kehotettiin palauttamaan kaikki Israelin tuhoamiseen tarkoitetut ohjukset (yli 100. 000) Iraniin. Samalla venäläiset ilmoittivat Israelin armeijalle kaikkien näiden ohjusten sijoituspaikat!

Rikkaat Persianlahden sunnivaltiot ovat ilmoittaneet avustavansa Libanonia, jos Hizbollah noudattaa Moskovan kehotusta/määräystä ohjusten palauttamisesta. Saudi- Arabia antoi Libanonille vuosien ajan 4 miljardia dollaria vuodessa taloudellista tukea, mutta se loppui Hizbollahin alettua hyökkäilemään Iranin käskystä saudeihin. Tuota saudien apua voi verrata Israelin USA: sta saamaan apuun, joka on 3. 8 miljardia dollaria vuodessa. Myös Israelille sopisi paremmin kuin hyvin, jos Venäjä olisi jollain tavalla vakauttamassa Libanonia.

Libanon on tyypillinen monikulttuurisuuden irvikuva, jossa kaikki uskontoryhmät asuvat tiukasti omilla alueillaan ja palkatkin maksetaan intersektionaalisen feminismi- jihadin mukaan.

Tässä loistava tarina siitä, kuinka Israel haki Etiopiaan muinoin eksyneen juutalaisheimon jäsenet heidän omaan juutalaisvaltioonsa Israeliin. Arabeilla on 620 kertaa enemmän maata kuin juutalaisilla, mutta silti ne eivät pysty, eivätkä halua asuttaa noita palestiinalaisia rähisijöitä.