Suomella on oikeus ja velvollisuus Ahvenanmaan aseelliseen puolustukseen, mutta satavuotias sopimus määrää sen oikeuden olevan vasta sodan jo riehuessa. Kuten tapahtui toisen maailmansodan aikana; Suomi miehitti saaret vasta venäläisten ollessa jo syvällä Suomen maaperällä.

Ruotsin armeija miehitti nyt näytösluontoisesti ja tuhansien TV- kameroiden loisteessa oman Gotlannin saarensa. Mielestäni kyseessä oli aivan selvä Ahvenanmaan miehityksen harjoitus. Tukholmaa puolustetaan parhaiten sieltä, ei yksikään armeija halua sotia oman siviiliväestönsä keskellä.

Ruotsin puolustussota käydään jälleen kerran Suomen maaperällä ja suomalaisella verellä, näin puhutaan ja naureskellaan Ruotsin armeijassa ja puolustusministeriössä. Sen takia tuo kuningaskunta on lähes lakkauttanut armeijansa ja säästänyt näin tuhansia miljoonia vuodessa. Ruotsi haluaa jälleen säilyttää ”puolueettomuutensa”, eikä edes harkitse Natoon liittymistä.

Siellä huomattiin jo toisen maailmansodan aikana olevan hyödyllisintä pysytellä ulkopuolella tuhoisista taisteluista ja myydä aseita aina sille niskan päällä olevalle armeijalle. Sen takia se ei myöskään toimittanut Suomelle aseita Talvisodan aikana, koska arveli Puna- armeijan olevan jo viikoissa omilla rajoillaan.

Ruotsi ei ole missään tapauksessa Suomen vihollinen, mutta silti se on jo vuosia käynyt taloussotaa Suomea vastaan. Joka on tehonnut ”paremmin” kuin Venäjän Suomelle asettamat vastapakotteet.

Tämä kävi selvimmin ilmi ruotsalaisen Alfa Lavalin yrittäessä kaapata Suomen teollisuuden kruununjalokivenä pidetyn Neleksen. Sillä kun on Alfa Lavalille arvokkaita patentteja ja toimintoja, jotka timantit ruotsalaiset olisivat kaapanneet ja vielä lopettaneet Suomessa kaiken omien tehtaidensa kanssa kilpailevan tuotannon. Ruotsin Dagens Industri (DI) sanoi asian aivan suoraan ja pilkkasi samalla jopa Suomen Talvisotaa: ”Finlands industri är vår” (Suomen teollisuus on meidän).

Näin ollen Suomen on lähetettävä välittömästi vahvoja sotilasyksiköitä Ahvenanmaalle. Niillä pitää olla aikaa rakentaa ja varustaa sinne sotilastukikohtia, ei se onnistu sodan jo riehuessa. Tästä voi nousta sisäpoliittinen kohu, mutta Rkp: n Henriksson ja Andersson rauhoittuvat, kun luvataan reilusti lisää pakkoruotsia mantereelle. Päiväkoteihin, yo- kirjoituksiin ja varuskuntiin ainakin. Ahvenanmaan väestö taas rauhoittuu, kun luvataan niille täysi verovapaus ja kaikille sähkömopot ja sähköperämoottorit (100 hv).

Ahvenanmaalta Suomen on helppo hallita Itämeren liikennettä ja sen kallioihin voi louhia erilaisia ohjus- ja muita tukikohtia. Ruotsi ei taatusti osallistu Suomen puolustamiseen, jos se ehtii vallata ensin Ahvenanmaan. Venäjän hyökätessä Suomeen ne ovat samalla tavalla "puolueettomia" kuin Hitlerin tuhotessa Eurooppaa. Koko maan teollisuus jauhoi tavaraa Hitlerille ja teki mahtavan tilin.