Uutisissa kerrottiin Matti Vanhasen joutuneen sairaalahoitoon sappikiviongelmien vuoksi. Suomestahan on uhkaavan Tehyn työtaistelun takia jo lennätetty potilaita Ruotsiin, joten herrasväen voi odottaa kiilaavan ensimmäisinä näihinkin koneisiin. Ruotsissa sitten kohistaan Suomesta tulleesta heinäseipään nielleestä potilaasta, joka shokkitilassa syytää ulos katkeamatonta virkamiesjargonia. Eivät hurriparat arvaa olevansa tekemisissä Suomen seksikkäimmäksi valitun alfauroksen kanssa.

Sotien aikaan Suomesta kuljetettiin paljon evakkolapsia Ruotsiin ja monet näistä jäivät sinne pysyvästi asumaan. Voisiko Suomen köyhällä kansalla olla kerrankin niin saatanallisen hyvä tuuri, että tuo Kataisen räsynukke jäisi sinne ikuisiksi ajoiksi! Kenelle Ruotsissa voi soittaa tällaisista asioista ja millainen uhkasakko tässä on päällä?!! Soitan kumminki.

Minulla on nyt jo viides joulu samalla työmaalla, vain pääurakoitsijan kaksi "syöttopossua" on ollut pidempään. Joulun alla eri firmojen edustajat kanniskelevat selkä vääränä monenlaisia lahjoja pomoille ja työläisille. Jotkut puljut kustantavat myös ulkomaanmatkoja tai laivaristeilyjä alaisilleen. Meillä on jo neljä joulua mennyt ilman, että edes kahvikupillisen olisi työnantajamme tarjonnut. Causescun Romaniassa oli maatalousnäyttelyissä esillä puusta tehtyjä metwurstipötköjä ja muita elintarviketeollisuuden herkkuja. Pomon lahjoittama puusta tehty konjakkipullokin ehtisi tuottaa sen verran pitkään valheellista mielihyvää, että aivoissa ehtisi erittyä tippa jotain positiivista esanssia tähän synkkään arkeen. Ettei ihan liitoksistaan ratkeaisi.