Sanna Marinin hallitus ajoi alas turveteollisuuden ja aikaisemmin turvetta polttaneet lämpö- ja sähkövoimalat siirtyivät polttamaan puuta. Sitä ei kuitenkaan saatu enää Venäjältä, joten sellutehtaiden kotimainen kuitupuu meni suoraan energialaitoksille.

Tämän takia Stota Enso on sulkemassa kokonaan Kotkan Sunilan sellutehdastaan ja arviolta 600 ihmistä menettää työpaikkansa. Kaikkine kerrannaisvaikutuksineen työpaikkansa menettänee ainakin kymmenkertainen määrä ihmisiä. 

Tyttöhallituksella ei käynyt mielessäkään valtakunnan huoltovarmuus, kun oli kiire pelastaa maapallo ja al- Holin terroristit.

Ilmastonmuutoksen on sanottu tuhoavan kansakuntien taloudet, mutta siinä tyttöhallitus oli ilmastoa nopeampi!

Sunilan tehtaan alasajon yhdeksi syyksi on nostettu puun saatavuuden heikentyminen ja hintatason nousu puun lisääntyneen energiakäytön vuoksi. Uusipaaston mielestä olisi aika varmistaa turpeen tuotannon jatkuvuus vuoteen 2030 saakka.

"Viime talvena katosi 40 000 rekkalastia tukkipuuta sahojen ulkopuolelle sellu- ja paperitehtaille, kun kuitupuuta vastaavasti meni suoraan energialaitoksille", Uusipaasto muistelee viime kevään lehtiotsikoita.