Saksassa korkein hallinto-oikeus on päättänyt, että kaupungit voivat rajoittaa vanhojen dieselautojen käyttöä alueellaan, kertoo uutistoimisto Reuters. Päätös koskee nyt Düsseldorfin ja Stuttgartin kaupunkeja, mutta se saattaa tulevaisuudessa vaikuttaa vielä laajemminkin. Saksassa on jopa 70 kaupunkia, jossa ilman typpioksidipitoisuudet ylittävät lähes päivittäin suositusarvot.

Tuo tänään uutisoitu päätös tietää hunajaa Terrafamelle, joka on jo tehnyt päätöksen ryhtyä valmistamaan akkukemikaaleja. Miksi Saksan kaupunkilaiset vaihtaisivat dieselautonsa bensakäyttöisiin, koska niille voi hyvinkin pian tulla samanlaisia rajoituksia ja lisämaksuja. Ei, he siirtyvät suoraan sähköautoihin ja taas on Suomi voimissaan.

Tulee ihan Petsamon nikkeli ja Talvisota heti mieleeni. Olen nimittäin aivan varma, että ihan lähivuosina joku sähköautotehtaiden akkumulaattoriplutoona ostaa 49 % osuuden Terrafamen nikkeli-, koboltti- ja uraanidivisioonista. Monilla miljardeilla ostavat, johon Ville Niinistö sitten vikisee: Enhän minä muuten, mutta kun se asia olisi pitänyt päättää Brysselissä.

Saksan autoteollisuus on jo hankkinut lujan sillanpääaseman Uudessakaupungissa, kuten se aikoinaan hankki Petsamossa. Akkutehtaan pitää olla autotehtaan vieressä, ei autoja muuten voida koeajaa tai siirtää laivaan.

Muuten olen sitä mieltä, että koko EU ja kaikki micromerkelit ovat aivan per***stä. EU nimittäin vuokraa edelleenkin Marokon aluevedet omille kalastusaluksilleen ja näin muutama kymmenen eurooppalaista jättitroolaria vie elinkeinon miljoonilta kaikkein köyhimmässä asemassa olevilta marokkolaisilta. 

Matkustelin nuorena muutaman viikon Marokkoa päästä päähän ja siinä rannikolla oli aina valtaisa kuhina niiden pienten kalapaattien ympärillä. Lisäksi kalateollisuus työllisti suuret määrät ihmisiä ja kerrannaisvaikutukset tietysti päälle.

Saman EU on tehnyt myös Senegalissa ja Mauretaniassa ja tekeekö edelleen?!

Viime vuonna EU pisti 2 miljardia euroa Afrikan pakolaisuuden syiden torjuntaan, mutta sehän on kuin hyttysen paska Macronin aivoissa. Tuolla rahalla perustetaan Brysseliin valtaisa komitea, missä eri EU- maista palkattut johtajat nauttivat vähintään 20. 000 euron kuukausipalkkaa, maksavat palkkaa vaimoilleen ja alaikäisille lapsilleen ja valtaisa konsulttien armeija surisee raatokärpästen lailla heidän ympärillään.

Oikea ratkaisu olisi ollut romuttaa EU- troolarit ja kustantaa 30. 000 pientä kalapaattia Marokon, Senegalin ja Mauretanian rannikkoväestölle. Siitä olisi seurannut huikea kalateollisuuden nousu ja sieltä eeuulaisetkin olisivat voineet ostaa edullisia kalasäilykkeitä. Muutamalla sadalla miljoonalla olisi hiipunut pakolaisuus ja annettu ihan järkevää kehitysapua.