Tämä tuore taulukko alhaalla kertoo Euroopan ulkopuolella syntyneiden olleen viime vuoden (2022) lopussa 45.9 % kaikista Ruotsin työttömistä. Nämä ihmiset ovat siis tulleet "työvoimapulaa pelastamaan" ja saaneet kaikki kotoutuksetkin, mutta esimerkiksi muslimitaustaiset naisethan eivät edes ilmoittaudu työmarkkinoille.

Siinä on se kokoomuksen ja Petteri Orpon ihmelääke Suomen talouden korjaamiseksi.

900

Vai tehdäänkö puhdasoppinen väestönvaihto, kuten tehtiin 180. 000 ihmistä työllistävällä rakennusalalla. Sieltä lyötiin ulos varmaan jo lähemmäs 100. 000 suomalaista ja tilalle otettiin saman verran ulkomaalaisia.

Vuonna 2012 Verohallinnon ylitarkastaja Sari Wulf kävi läpi 14. 000 ulkomaisen rakennusmiehen kirjallisten sopimusten palkkoja ja totesi heidän ansainneen 160 miljoonaa euroa. Hän yllättyi näiden rakentajien pienistä palkoista. Maksettujen verojen määrää Wulf ei kertonut, mutta totesi: "Ilmeisesti he maksavat verot kotimaihinsa".

Pääministerinä Orpon pitäisi yllättyä ja kauhistua tuollaisesta montakin kertaa. Miksi ne verot "maksettiin" ulkomaille ja paljonko maksettiin samaan aikaan työttömyys- ja sosiaalitukia niille syrjäytetyille kotimaisille rakentajille. Tuo oli siis 10 vuotta sitten, mutta nyt tilanne on taatusti paljon pahempi.

Jo rakennusalalta voitaisiin helposti saada 500 miljoonaa lisää verotuloja, säästää suomalaisten korvauksissa saman verran ja saada kymmeniä tuhansia uusia työllisiä, jos ottaisimme käyttöön Australian mallin.

Laitetaan 10- 15 poliisia piirittämään rakennustyömaa tarkastuksen ajaksi, koska sieltä pakenee aina suurin osa pimeää työtä tekevistä ulkomaalaisista. Kyllä, olen ollut mukana tarkastuksissa ja nähnyt.

Tuota ei tarvitse tehdä joka työmaalla ja joka päivä, sana leviää kyllä nopeasti. Olemme pohtineet laiminlyöntimaksun käyttöönottoa työaikakirjanpidon puuttuessa. Esimerkiksi Espanjassa Puolassa tällainen sakotusmenettely toimii, pohtii työsuojelutarkastaja Riku Rajamäki.

Hollantiin tulleista ukrainalaisista (pääosin naisia) yli 70% on työllistynyt jo puolessa vuodessa.

Edit. Tuo 45. 9% oli Euroopan ulkopuolella syntyneiden osuus kaikista Ruotsin työttömistä ja sen korjasin. Näitä arabeja, somaleja, afgaaneja, etc, on kuitenkin niin valtava määrä, että heidän 35- 45% työllisyysasteensa aiheuttaa Ruotsille miljardien kustannukset.