Kävin tänään viimeisiä kertoja Espoon Leppävaarassa sijaitsevassa Sellon kirjastossa, koska olen muuttamassa pois alueelta.

Ensin kävin tietysti lehtisalissa lukemassa hesarin ja sen kuukausiliitteen. Joskus yli 10- 15 vuotta sitten lehtien lukuun oli varattu iso alue, missä kymmenet eläkeläiset ja alueen asukkaat lukivat laajaa lehtivalikoimaa pulpettipöydissä. Nykyisin käytössä on enää pieni lasikoppi, koko ajan vähenevien lehtien jonotus ja hyvin usein joutuu lukemaan seisaaltaan.

Tämä sen takia että, jossain välissä kirjaston parhaasta osasta tehtiin Nuorisotalo, minne tuotiin biljardipöydät, tietokoneet, kaikenlaiset pelit ja hienot sohvaryhmät. Jopa kaikki pehmustetut tuolit siirrettiin aikuisten puolelta nuoriso- osastolle. Ja tämä nuorisopalatsi on tietysti lähes kokonaan vain tummapintaisten musliminuorten käytössä.

Maahanmuuton kaksijakoisuus näkyy hyvin juuri Sellon kirjastossa. Kirjapuolen työntekijöistä yhä useampi on suomea osaamattomia (luku- ja kirjoitustaidottomia?) pakolaistaustaisia, jotka pelailevat biljardia maanmiestensä kanssa tai sitten vain räpläävät facebookissa. On tietysti myös kielet ja kirjat osaavia; venäläisiä, kiinalainenkin yksi ja olisiko yksi thaimaalainen.

Sitten on kaksi keski- ikäistä virolaisnaista, jotka aina hirveällä kiireellä siivoavat suuria lattiapintoja. Samaan aikaan, kun itsepalvelukirjaston kymmenet työntekijät palaveeraavat, pelaavat pelejä tai istuvat facebookissa.

Tänään minua vitutti aivan erityisesti se, kun taas kirjaston pääoven eteen, sisälle korkeaan aulaan oli pystytetty lähes 10 metriä pitkät pöydät Koraania ja koraanikirjallisuutta esittelemään. Lauma mustapartaisia miehiä pöytien takana, ja juuri kun olin lukeut hesarista tarinan tuosta Turun terroristista. 

Tämä islamin pakkosyötön viikonloppu on ollut jo yli 5 kertaa ja joka kerta siitä tulee kuulemma hirveästi valituksia. Tiedän, koska kävin itsekin taas tänään antamassa henkilökunnalle palautetta.

"Otatte sharia- lain ilolla, tai sitten otatte sen pakolla".

Kirjaston, jos minkä pitäisi olla sukupuolineutraali, täysin vapaa kaikenlaisesta uskonnollisesta hapatuksesta, sekä kaikin tavoin mahdollisimman miellyttävä paikka kaikille kävijöille. Mutta ei vaan niin ole, kun on kysymys tappouhkauksilla asemaansa pönkittävistä hourupäistä.