Nyt on lehdistössä kohuttu ja aikoinaan MOT- ohjelmassakin kerrottiin Suomen antamasta 5 miljoonan euron avustuksesta Sambian maanviljelijöiden järjestölle (paikallinen Mtk). Tuon liiton johtaja maksoi itselleen 25. 000 € kuukausipalkkaa ja todennäköisesti loputkin rahat menivät varajohtajille ja järjettömääm byrokratiaan. Suomen kehitysavusta vastaava naisjohtaja väitti MOT- ohjelmassa kehitysvaroista katoavan korruptioon vain 2-3 promillea, kun taas MOT:n mukaan asiantuntijat kertovat luvun olevan 20- 30%. Tuo 100- kertaisesti valehteleva nainen haluaa vain säilyttää tämän monille hyödyllisen hillotolpan, ei häntä itse kehitysapu kiinnosta.

Kehitysavusta käytetään varmasti satoja miljoonia siihen, että tuodaan tänne vettä ja ruokaa. Sadalla miljoonalla dollarilla saataisiin joka kylään sadan metrin porakaivo. Se on aina sitä, että ajatellaan jälkikäteen. Muutaman vuoden päästä on seuraava kuivuus ja ollaan samassa tilanteessa.Noin lausui insinööri Mika Häikiö, joka muutti somalialaisen vaimonsa Leila Omarin kanssa rouvan kotimaahan. Tuo sama virhe kehitysavussa tehdään suurimmassa osassa Afrikan maita, vaikka Häikiön resepti toimisi niissä kaikissa.

Häikiö/Omar pariskunnan lisäksi Suomessa nousee esiin paljon esimerkillisiä yrittäjiä, joiden tekemiset ovat hyödyksi niin Suomelle, maailmalle, kuin myös ympäristölle. Nuo Supercellin nuoret miljonäärit ovat järjestäneet Suomen valtiolle tuhansien miljoonien verotulot ja  St1 energiayhtiön omistava Mika Anttonen poraa Otaniemessä kaukolämpöä suoraan maan ytimestä. St1 on perustanut jopa oman osaston Afrikan metsittämistä suunnittelemaan ja yrityksen varallisuuden, sekä Anttosen päättäväisyyden tietäen se ei varmasti jää pelkäksi suunnitteluksi.

Ruotsissa muuten pakolaisten kotouttaminen tehdään 2 vuodessa, kun taas Suomessa (öljyvaltio!) sitä maksetaan 3 vuotta.Kanadassa ja USA: ssa alle vuosi riittää. Tuossa kolmessa vuodessa ja 100. 000 euron kustannuksilla suomalaisnuorista leivotaan insinöörejä! Onhan se tietenkin kiva aloittaa elämä uudessa maassa heti 3 vuoden lomalla, mutta aika harvaahan sen jälkeen näyttää enää työt kiinnostavan. Tuskinpa monikaan virolainen, tai kukaan kymmenistä tuhansista työperäisistä maahanmuuttajistamme edes suostuisi lähtemään tuollaiseen pelleilyyn.