Viime päivien lumimyrskyt ja pakkaset ovat aiheuttaneet Suomessa ja Ruotsissa suuria vaikeuksia junaliikenteelle. Eilen illalla Helsingistä Keravalle lähteneen K- junan jarrut jäätyivät ja tänä aamuna sen on nähty ohittaneen Oulun aseman. Rovaniemellä valmistaudutaan jo pysäyttämään voimatoimin tuo juna.

Juna ohjataan saksalaisten sodan aikana rakentamaa pistoraidetta pitkin Kemijoen jäälle, missä sen oletetaan pysähtyvän nopeasti metrin paksuiseen lumihankeen. Helsingistä on lähetetty myös erikoiskone tuomaan ruokatarvikkeita junan matkustajille. Nämä pääkaupunkiseudun asukkaat kun ovat pääosin kasvissyöjiä ja kärsivät kymmenistä erilaisista allergioista ja intoleransseista. Lapin ruokakaupoista ei löydy riittävästi hienoja tuontivihanneksia, eikä siellä kyetä valmistamaan tarpeeksi nopeasti satoja lääkärien ja ravitsemusterapeuttien hyväksymiä erikoisaterioita. Mikäli junassa olisi 300 jättiläispandaa, niin nehän söisivät kaikki samoja bambunversoja. Pääkaupunkiseudun vihreät ovat kuitenkin tottuneet napostelemaan kaikki eri orkidean terälehtiä ja heidän ravitsemisensa on näin ollen erittäin haastava tehtävä.

Lentokoneessa matkustaa myös Punaisen ristin henkilökuntaa mukanaan runsas valikoima erilaisia masennus- ja ahistuslääkkeitä, koska jopa 40 % matkustajista tiedetään tarvitsevan sellaisia päivittäin. Pohjoisen apteekeissa tällaisia lääkkeitä ei pidetä valikoimissa, koska niille ei vain ole kysyntää. STT