Helsingissä on puhuttu paljon halpojen vuokra- asuntojen tuotannon saamisesta vauhtiin. Mistään normeista ei "hyvinvointivaltiossa" haluta tinkiä, vaan pitää olla parveketta,saunaa ja esteettömyyttä joka asunnossa. Ja jokaista asukasta kohti pitää olla tietty määrä neliöitä.

 

Asuntojen puutteen vuoksi ei saada ihmisiä tekemään pienipalkkaisia "paskatöitä". Suomalainen nuoriso ja maahanmuuttajat tietävät ihmisoikeutensa, eivätkä he lähde "paskatöihin."

 

Ongelma on kuitenkin jo ratkennut. Helsingissä asuu jo 20. 000- 40. 000 ihmistä kimppakämpissä ja he siivoavat, rakentavat, ajavat kuorma- ja pakettiautoja, rehkivät varastoissa etc. He ovat virolaisia, vironvenäläisiä, romanialaisia, puolalaisia, liettualaisia, latvialaisia etc.

 

He työskentelevät orjapalkoilla 1. 62- 8.0 euroa tunti, eikä heillä ole mitään asiaa suomalaiseen sosiaaliturvaan, eläkkeisiin ja terveydenhoitoakin he saavat vasta litistyttyään jonkin elementin alle työmaalla. Sielläkin vain ensiapu ja sen jälkeen laivalla kotiin ilman mitään korvauksia.

 

He asuvat 5- 10 henkeä yksiössä, 10- 15 henkeä kaksiossa, 15- 30 henkeä kolmiossa. Rakentajassa kirjoitettiin kolmiosta, jossa asui 18 maalaria. He asuvat normaaleissa taloissa tavallisten suomalaisten naapureina. Yksiössä voi asua 10 virolaista rakennusmiestä, jotka tekevät 3 viikkoa putkeen 12 tuntista työpäivää ja seinän takana asuu yksin samanlaisessa yksiössä suomalainen tai mamu- nuori, jonka "työttömyysongelmaa"  surraan tasaisin välein A- studiossa.

 

Tuollaiset kimppakämpät ovat kaikkien asumisnormien, paloturvallisuusmääräysten ja ihmisarvon vastaisia. Joissakin taloissa suuri osa asunnoista on annettu näille "keikkamiehille", jotka kuitenkin työskentelevät vuodesta toiseen Suomessa. He muuttaisivat mielellään kokonaan Suomeen, mutta heillä ei ole huonon palkan takia siihen varaa, eikä Suomella ole varaa heidän sosiaaliturvaansa ja terveydenhoitoonsa.

 

Joku tutkija voisi muutaman viikon haastatella Viron lautoilla kulkevia ihmisiä ja tämä vaiettu virolaisen orjatyövoiman hyväksikäyttö todentuisi. Katainen antaisi siihen varmasti 700. 000 euron rahoituksen, vai antaisiko sittenkään! Helpommin antaisi ja enämpi, jos lupaisit muiden tapaan hiljaa olla!

 

Jonain päivänä Viron valtio ja Viron ylpeä kansa ovat voimaantuneet riittävästi neuvostovallan sorron aiheuttamista traumoistaan ja he vaativat Suomea tilille tästä sosiaalisesta kansanmurhasta.

 

Oli taas juttu niin rankasta aiheesta, että päälle herkistymme Lapintytön laululla.