“3000 suomalaista rakentajaa saa töitä kahdeksaksi vuodeksi”, puhuivat Rakennusliiton edustajat aikoinaan ja vaativat Olkiluoto kolmosen rakentamista. Toisin kävi, mutta ulkomaalaiset saivat hommia näillä näkymin ainakin 13 vuoden ajaksi. Ja jokainen lisävuosi tietää lisälaskua suomalaisille veronmaksajille.

 

Vuonna 2009 meni nurin 1000 suomalaista rakennusalan yritystä ja tahti on tuskin hiljentynyt. Kuljetusalan yrityksiä kaatuu aina vain enemmän ja aina useampi kauppaan tavaraa tuova auto on ulkomaalainen tai vähintäänkin kuljettaja on Viroon rekisteröidylle yritykselle työskentelevä vierasmaalainen.

 

Viime keväänä ihmettelin rakentamamme elektroniikkaa myyvän suurliikkeen varastoissa häärivien ulkomaalaisten suurta määrää. He olivat vuokratyöntekijöitä ja Baltiaan rekisteröidyistä yrityksistä tietenkin. He käyvät viikot Suomessa töissä, asuvat 10 henkeä yhdessä asunnossa ja tuovat ruokansakin mukanaan.

 

Silminnäkijässä sanottiin pelkästään  virolaisia olevan Suomessa jo 100. 000, joten verotulojen menetys alkaa olla jo tuhansia miljoonia euroja vuodessa. Joka vuosi suomalainen yhteiskunta menettää siis vähintäänkin Espoon metron verran erilaisia verotuloja. Ja suomalaiset makaavat työttöminä ja tekevät konkursseja.

 

Veroviranomaiset käyvät läpi yritysten ja ihmisten kuitit ja he tietävät talousrikollisuudesta, mutta heiltä ei tule käytännöllisesti katsoen ollenkaan tutkintapyyntöjä poliisille. Näin valittaa poliisin edustaja, vaikka eihän heillä ole resursseja tutkia edes Olkiluodon ydinvoimalatyömaalta tehtyjä rikosilmoituksia. Tuo poliisin lausunto kuitenkin paljastaa ettei viranomaisilla ole mitään yhteistyötä, eikä kenelläkään ole enää mitään realistista käsitystä vallitsevasta tilanteesta.

 

Schengen- sopimuksen piti taata vapaa liikkuvuus ja sen se tekikin. Baltian mafiajärjestöt ovat jo vallanneet pimeällä työvoimallaan rakennusalan, kuljetusalalla he ovat saamassa selkävoiton ja sama kaikkialla. Ulkomaalaiset rikolliset putsaavat kilpaa suomalaisten asuntoja ja nyppivät korut vanhusten kaulasta ja kiskovat vielä sormuksetkin sormista.

 

Viime keväänä näin ison porukan Romanian romaneja, joista eräs korkeintaan 18- vuotias tyttö oli viimeisillään raskaana. Huonoissa vaatteissa viuhotti muun porukan mukana. Nyt puoli vuotta myöhemmin näin tämän saman tytön ja tilanne oli muuttunut: hän työnteli hienoja uusia lastenvaunuja ja pukeutuminen oli viimeisen päälle. 

 

Lisäksi hänellä oli mukanaan kaksi samanikäistä nuorta Romanian romanityttöä, jotka myös työntelivät hienoja lastenvaunuja. Onhan se nyt parempi vallata kokonainen kaupungin kerrostalo, kuin väliaikaisista leireistä käsin vaalia ikiaikaista "kulttuuriaan".  He olivat löytäneet sen Schengen- sopimuksen lupaaman Villin Pohjolan, missä asuu täysin nyhverö orjakansa ja missä ulkomaalaisille kaikki on mahdollista ja sallittua.

 

Pari viikkoa sitten EU: n sisäministerit tekivät Luxemburgissa päätöksen, jonka mukaan jokaisella EU- valtiolla on niin halutessaan oikeus sanoutua irti Schengen- sopimuksesta ja aloittaa uudelleen rajavalvonnat. Joissain muissa EU- maissa oli ruvettu laskeskelemaan hyötyja ja haittoja.

 

Tässä hyvä linkki suomalaisten viranomaisten avuttomuudesta.