Helsingin vihreät kiipeilevät ja sabotoivat mielellään ydinvoimaloita, vastustavat jyrkästi turvevoimaloita, maaseudun biovoimaloita ja kaikki vesivoima on heille armoton kauhistus. Sen sijaan he eivät välitä tippaakaan ikkunoidensa takana sauhuavista kahdesta hiilivoimalasta, jotka vielä kaiken lisäksi käyttävät Venäjältä tuotua kivihiiltä.
 

"Helsinki tuottaa sähköä noin 40 prosenttia yli oman tarpeensa. Ja sähkö myydään pohjoismaisille sähkömarkkinoille. Hiilisähköllä tienataan rahaa kaupungille - hiilidioksidipäästöistä ja ilmastonmuutoksesta piittaamatta, kertoo Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan professori Peter Lund."

Ja jokainen Helsingin myymä halpa hiilikilowatti syrjäyttää puhtaasti (vesi-, tuuli-, aurinko, biovoima ) tuotetun happikilowatin.

EUROOPAN 300 SUUREN hiilivoimalan synnyttämät ilmansaasteet johtavat vuosittain jopa 22 300 ihmisen ennenaikaiseen kuolemaan. Siitä laskemalla voimme todeta Helsingin hiilivoimaloiden tappavan joka vuosi 148 ihmistä ja vain tämän vihreiden hallitseman kaupungin oman ahneuden takia.

Päivän Byrokraatissa oli tänään loistava kirjoitus muovijätteestä ja luonnonsuojelusta yleensäkin.

Ylen haastattelussa Heidi Hautala antoi taas oivan esimerkin säälittävästä viherpiipertämisestä, jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Hän haluaisi kieltää juomapillit ( !! ) ja vaatii taas nimenomaan Suomeen erilaisia maksuja ja veroja muoville, vaikka meillä jätteiden käsittely taitaa olla parasta maailmassa, eikä täältä pahemmin mene muovia meriin. Erilaiset verot ja maksut pelkästään meille olisivat taas yksi lisäkustannus jo muutenkin kalliissa maassa.

Jonnekin Afrikkaan ja muihin kehitysmaihin pitäisi joillain tukiaisilla saada mahdollisimman monta jätteiden polttolaitosta, jotka tuottaisivat sähkövoimaa. Hyvistäkin puhdistuslaitteista huolimatta voimaloista pääsisi ilmaan jonkin verran sauhua, mutta välittömässä lähiympäristössä positiiviset vaikutukset olisivat aivan valtavat.

Kuvitelkaapa nyt mitä tapahtuu, kun 10 milijoonaa ihmistä saa sähköliedet ja  lopettaa polttopuun keräämisen, hakkaamisen ja puuhiilen käytön. Koko alue metsittyy itsestäänkin jo 10- 20 vuodessa ja se on äärimmäisen tärkeää ilmastonmuutoksen vuoksi.

Katselin kesällä luonto- ohjelman Kongosta, missä loputon ihmisjono kantoi polttopuuta gorillojen viimeisestä  luonnonpuistosta, koska kaikki muut alueen metsät oli jo hakattu. Kiinalaiset olivat kuitenkin parhaillaan rakentamassa Kongo- jokeen lukuisia pieniä vesivoimaloita, jotka ottivat vain pienen osan joen virtaamasta kerrallaan käyttöön  ja näin joen elimistölle ei ollut touhusta mitään haittaa.

Sellaista on oikea luonnonsuojelu ja sitten on nämä heidihautalamaiset pillipiipertäjät, jotka sotkevat koko touhun.