Euroopan Unionista piti tulla suuri ja joustava talousliitto, parempi kuin suuri ja mahtava Neuvostoliitto. Toisin kuitenkin kävi, vai pitäisikö sanoa: samoin kävi.


Viime viikkoina on selvinnyt, että kaikkein pahimmat pelot ovat jo toteutuneet. Saksa ja Ranska päättävät kahdestaan asioista ja nyt ollaan luopumassa jo yksimielisyyden säännöstäkin. Tulee automaattinen sanktio yli 3 prosentin budjettialijäämästä, mutta enemmistö EU- maista voi vapauttaa rauniovaltion tästä sanktiosta. Tällaista voi kutsua jo kaksimielisyyden säännöksi.


Millainen taloudellinen sanktio voidaan enää antaa Italialle, jonka ulkomainen velka on 2500 miljardia euroa ja jonka olisi ensi vuonna maksettava 350 miljardia euroa velkojaan! Jostain Kreikasta nyt puhumattakaan.


Suomen vastuut Välimeren maiden pelastamisessa voivat olla pahimmillaan jopa 27 miljardia, mikä on johtamassa AAA- luokituksen menetykseen. AA- luokitushan on jo monilla suomalaisilla, mutta se on aivan toisessa lajissa ja tästä Kiinan Suureen harppaukseen verrattavasta ilmiöstä olen aikaisemmissa kirjoituksissani käyttänyt nimeä Suuri hörppäys.


Tuon parhaan luottoluokituksen menetyksen jälkeen olemmekin kaikki EU- maat samassa avannossa ja silloin pitää vain sopia kuka kiipeää ensin ylös. Välimeren maiden erikoinen solidaarisuuskäsitys oikeuttaa heidät nousemaan ensin ja pakkoruotsin hyvin sisäistäneille suomalaisille pakkoavanto sopiikin mainiosti.


Pohjoisen Euroopan luterilaisissa maissa yhteiskuntaa on hoidettu säntillisesti ja verot on aina kerätty niin viimmesen päälle. Katolisissa maissa uskonpuhdistus jäi tekemättä ja niin ollen myös verot keräämättä. Heidän talouttaan ei pelasta enää mitkään Ave Mariat, mutta silloin onkin hyvä huutaa apuun meitä maallistuneempia pohjoismaalaisia.


Nyt meidän pitäisi siis oman julkisen sektorimme lisäksi rahoittaa myös Välimeren maiden julkiset sektorit ja muut erikoisuudet. Maksaa vanhuuseläkettä Kreikan kuolleille ja invalidieläkettä Italian paperi- invalideille. Nämä eivät ole vammautuneita paperityöläisiä, vaan oikean lääkärin valediagnoosilla raajarikoiksi toteamia terveitä. Heitä on Italiassa paljon, se kun nyt vain kuuluu heidän kulttuuriinsa. 


Kreikassa kaikki valat vannonut valtiovarainministeriö väärensi koko valtion kirjanpidon ja Virossa kansanedustajat myivät venäläisille oleskelulupia Schengen alueelle. Paikallisessa Lepikon torpassa oli kirjoilla 78 venäläistä yritystä ja vielä enemmän epämääräisiä oligarkkeja. Siitä voi jo päätellä millainen on meno muualla Euroopassa.


Ei tämä pysähdy pelkkään euroalueen hajoamiseen, vaan kyllä siinä menee koko Euroopan Unioni kerralla.Eihän sitä tietysti virallisesti pureta, mutta lait ja direktiivit menettävät merkityksensä, kun kukaan ei niitä enää noudata.