Kreetta Karvala on Iltalehden toimittaja ja vakituinen vieras erilaisissa keskusteluohjelmissa. Eilenkin hän oli sekä Pressiklubissa, että Ylen aamun Jälkiviisaissa. Siis suuri mediavaikuttaja.

Ylen Jälkiviisaat oli ennen riemukas erilaisten ajatusten ilotulitus, missä Kalle Isokallio, Timo Harakka ja kumppanit pistivät parastaan.

Eilisen lattea Jälkiviisaat taas oli masentavaa katseltavaa. Suomen armeijan Hornet- kauppojen rahat pitäisi laittaa mieluummin kehitysapuun ja lentäjät ilmeisesti sitten maan pinnalta valvoisivat taivasta ja ilmatilaa.

Kreetta Karvala kuitenkin veti kaikkien aikojen limbot sanoessaan noita rahoja voitaisiin käyttää Libyan jälleenrakennukseen. Hän ei sanonut vaikkapa, tai esimerkiksi, vaan kaikista maailman valtioista juuri Libya oli hänelle ensimmäinen auttamisen kohde.

Libya oli 40- 50v yksi maailman rikkaimpia valtioita. Öljytulojen avulla 6. 5 miljoonaa libyalaista saivat ilmaiset koulutukset, terveydenhoidot, asunnot ja perheen perustaneet nuoret saivat säkillisen alkupääomaa. Kaksi miljoonaa enimmäkseen aasialaista siirtotyöläistä (orjaa) hoiti maan kaikki työt, ilman mitään oikeuksia ja 100 dollarin kuukausipalkalla. 

Patalaiskoista ja ylimielisistä libyalaisista 30-40% oli työttöminä ja muutkin alityöllistettyinä. Suuressa joutilaisuudessaan he sitten keksivät ruveta mellakoimaan ja sotimaan. Hillary Clintonin idea oli ryhtyä pommittamaan Libyaa ja kaikki maailman kreetta karvalat läpsyttivät pikkuisia kätösiään lattekupillisten välissä.

Nyt Suomen ankarista oloista ja kovalla työllä saatua elintasoa pitäisi siis ruveta jakamaan patalaiskoille ja röyhkeille libyalaisille. Heille on annettava tuhannen milijooonaa tuhatta, että nuo roikaleet voivat taas alipalkata aasialaisia orjia perseitään pyyhkimään!

Tämän tyyppisiin afrikkalaisiin kehitysprojekteihin Suomen kehityseuroja kannattaa suunnata, mutta ei tosiaankaan minkään libyalaisen rosvolauman sotkujen korjaamiseen.