Hesarissa oli jälleen kauhistuttava kertomus siitä, kuinka Kreikka palauttaa merelle Turkista saapuvia pakolaisia. Näiden maiden etäisyys on parhaimmillaan vain kymmenkunta kilometriä. Kyllä minäkin lähtisin veneellä Helsingin Vuosaaresta Kaunissaareen, jos tietäisin siellä rannalla odottavan miljoonapotin. Itse asiassa olen matkustanutkin sen välin purjeveneellä, mutta ei siellä rannassa mitään rahoja ollut.

Hesarin kertomuksen 30- vuotias nainen ja hänen 59- vuotias äitinsä olivat matkalla Suomeen, joten juttua täytyy kommentoida.

 He eivät saaneet Turkissa tarvittavia lupia eivätkä siksi luvallisia töitä. Elämää ei voinut rakentaa Turkkiin. Niinpä he keräsivät rahaa omista ja sukulaisten säästöistä. Salakuljettaja vaati matkasta Kreikkaan runsaat 6 000 euroa hengeltä.

Jumalauta, tuollainen 12. 000 euroa olisi ostoarvoltaan kymmeniä kertoja suurempi summa Syyriassa ja sillä he olisivat saaneet loistavan asunnon ja pienen suklaapuodin Damaskoksesta. Syyriassa soditaan enää tuhansien kilometrien päässä pääkaupungista ja eiväthän helsinkiläisetkään lähteneet evakkoon Lapin sodan takia.

Ruotsissa alle yksi prosentti vuoden 2016 pakolaisnaisista on saanut töitä tähän vuoteen mennessä. Nämä Hesarin syyrialaiset naiset olivat taatusti pyrkimässä tähän Suomen Kannustinloukkuun ja ilmaiseen loppuelämään.

Heidän kaltaisiaan velloo jo kymmeniä tuhansia joutilaina Helsingin seudulla ja ennen niin kuuluisa ja Pisa- voittoja napsinut Suomen peruskoulu on pk- seudulla tuhottu. Apulaiskaupunkijohtaja Nasima Razmyarin mukaan ei uskalleta sanoa, että varsinkin muslimimaista tulleet pakolaiset ovat tuhonneet koko koululaitoksen. Eikä hän uskalla  sanoa sitä itsekään, mutta kyllä kaikki sen jo tietävät.

Samoin on tuhottu Ruotsin koululaitos ja sen Kansankodin niin hienot ja monikulttuuriset lähiöt ovat islamilaisia kalifaatteja. Niissä on käytännössä huivipakot ja vain musliminaiset ja -miehet voivat liikkua turvallisesti ulkona.

Suomessa on nyt jo 36. 000 Ukrainan pakolaista ja he ovat nimenomaan niitä naisia ja lapsia. Silti nämä naiset työllistyvät vauhdilla, eivätkä he, eikä heidän lapsensa taatusti syyllisty samanlaiseen rikosaaltoon kuin vuoden 2015 partapakolaiset.