Matti Vanhasen mukaan Suomi ei kuitenkaan jättäisi Ruotsia siinä tapauksessa, että Turkki hyväksyisi Suomen hakemuksen käsittelyn Ruotsin hakemusta nopeammin. – Emme tässä hylkää kumppaniamme.

Tänään USA ilmoitti, ettei se aio mitenkään avustaa Ruotsia sen kiistassa Turkin kanssa, vaan ruotsalaiset saavat hoitaa asiansa itse. Suomi jättäytyy siis Ruotsin mukana pitkään vääntöön Turkin kanssa ja se harmaa aika ennen Natoa saattaa hyvinkin pian muuttua sysimustaksi.

Suomella on 1300km maarajaa Venäjän kanssa, mutta Ruotsilla vain meriraja 400km päässä Venäjästä. Tässä ei tarvitse olla mikään sotilasasiantuntija, riittää kun vilkaistaan tilannetta Ukrainassa.

Venäjän maajoukot ovat vallanneet suuria osia Itä- ja Etelä- Ukrainasta, mutta Venäjän laivasto ei uskalla tulla lähellekään Odessan rannikkoa. Koska Ukrainan merimaaliohjukset ovat tuhonneet jo venäläisten parhaita aluksia satojen kilometrien päässä rannasta.

Ruotsin vihreät, Vasemmistopuolue ja suuri osa sosiaalidemokraateista vastustaa Natoon liittymistä. Heille sopii siis paremmin kuin hyvin se, että Turkki estää vedollaan Ruotsin jäsenyyden ja syksyn vaalien jälkeen nuo puolueet ovat todennäköisesti hallituksessa. Silloin Ruotsi voi jossain välissä saada yhtä tuottoisan ”puolueettomuuden” kuin Hitlerin Saksan kanssa.

Tuon USA: n lausunnon mukaan se ilmeisesti sopii myös heille, koska Ruotsin armeija ei ole lähelläkään Suomen armeijan tasoa. Miksi USA: n pitäisi aloittaa loputon vääntö Ruotsin puolustusmäärärahojen korotuksista, kun seuraava vasemmistohallitus haluaa puhua vain feminismistä ja sukupuolineutraaliudesta armeijassa.

Schäfer- Saksa on jälleen usuttanut villakoira- Suomen kiinni karhu- Venäjän persauksiin, kuten Krimin kriisissäkin. ”Emme saa kiusata Venäjää liikaa” sanoi Merkel silloin ja sen takia Krimin pakotteet laadittiin siten, että ne vahingoittivat Saksaa ja Venäjää mahdollisimman vähän. Suomen kaltaiset EU: n reunavaltiot maksoivat kovimman hinnan Venäjän vastapakotteista.

Nyt on sama peli: Suomi ei suostunut maksamaan kaasusta ja sähköstä Gazprom- pankin tilille ja ne katkaistiin. EU on antanut jäsenmailleen luvan maksaa kaasusta Venäjän uusien maksuteknisten vaatimusten mukaisesti. Mm. Italia, Saksa, ja Ranska jatkavat kaasun ostoa normaalisti Gazpromilta ja maksavat kaasun Gazprom-pankin tilille.

Nyt Suomi on jo tehnyt satojen miljoonien sopimukset amerikkalaisten kanssa ja vielä Ukrainan tilanteen rauhoituttuakin me ostamme edelleen kalliimpaa kaasua toiselta puolelta maapalloa. Tänään ja myöhemminkin se halpa venäläinen kaasu virtaa aivan Helsingin edessä olevista putkista Saksaa ja muuta Eurooppaa lihottamaan.

Koska me olemme mallioppilaita!