Tämän satamalakon aikana työnantajapuoli on useaan otteeseen  julkisuudessa uhannut tuoda satamiin ulkomaista työvoimaa. Eikö tämä ole jo hieman epäisänmaallista, sitä on syytä miettiä näin Talvisodan muistopäivänä. Saksalaiset ovat tosin aiemminkin käyneet aina  tarvittaessa Suomen työväenluokkaa kurittamassa ja luultavasti porvarillisen Venäjän armeijakin voisi sopivassa tilanteessa kelvata siihen  tehtävään.

 

 

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen vetosi satamalakon osapuoliin verotulojen menettämisen johdosta. Vuonna 2006 Suomessa oli virallisen tilaston mukaan 30 000 rekisteröityä ulkomaista työntekijää, joista vain 1000 maksoi veronsa Suomeen. Rekisteröitymättömät mukaan lukien tuon pimeän työvoiman määrä on tietysti paljon suurempi.

 

 

Tämä ei silti huolestuta hallitusta, vaikka se menettää valtavat summat veroina ja muina maksuina. Nämä pimeät ulkomaiset työntekijät kun eivät saa mitään suomalaisen yhteiskunnan palveluja ja he ovat siis jonkinlaista epäsuoraa valtion tukea yrityselämälle. Vapaaehtoista orjatyövoimaa, jota ei edes tarvitse kiväärit kourassa paimentaa laivoihin. Mikä voisikaan olla arvokkaampaa yritystemme kansainvälisen kilpailukyvyn kannalta!

 

 

Tämän aina vain kasvavan Viidennen kolonnan suurin merkitys tulee esiin silloin, kun heidät pannaan  kilpailemaan suomalaisen työnväenluokan kanssa. "Älkää hinnoitelko itseänne ulos": on sanottu moneen kertaan ahtaajille, mutta tämä karu viesti on tarkoitettu koko Suomen työkansalle. Telakka- ja rakennusteollisuudessa ulkomainen pimeä työvoima on jo suurelta osin korvannut kotimaisen, mutta sitä tuodaan tarpeen mukaan myös muillekin niskuroiville aloille.

 

 

Olimme jo ehtineet unohtaa orjakaleerit, mutta sitten ilmestyivätkin orjakantosiipialukset taivaanrannalle. Ja tässähän on kysymys  nimenomaan pimeästä työvoimasta, ei lailliseen työhön tulevista maahanmuuttajista. Heidän tarpeellisuuttaan ei kukaan voi  kyseenalaistaa.

 

Venäjän vallan aikaan kuvernööri Bobrikoff istui Smolnassa ja päätti Suomen asioista, mutta nyt siellä häärii amerikkalainen konsulttitoimisto McKinsey& Company. Eugen Schauman saavutti kansansankarin maineen komealla kuvernöörin murhallaan, mutta konsultin kanssa se on vähän niin kuin hirttäisi kissaa lastenkamarissa.