No nyt on sitten kauhea itku ja parku, kun kunnilta ja valtiolta on rahnat loppu.

Vuosi sitten verottaja tutki MTV: n pyynnöstä 14. 000 veronumeron omistavan ulkomaalaisen tulot Suomessa. Nuo tulot olivat 160 miljoonaa euroa, mutta maksetuista veroista korkea- arvoinen verotäti totesi ainoastaan monet heistä maksavat ilmeisesti verot kotimaihinsa.

Tuollaisesta 160 miljoonan palkkapotista suomalaiset rakentajat olisivat maksaneet veroa n. 30 miljoonaa. Näin oli vielä 15v sitten ja kaikki pyöri hyvin, julkisella sektorilla pidennettiin lomiakin niillä rahoilla.

Suomessa oli viime vuonna 63. ooo ulkomaista veronumeron hakenutta rakennustyöläistä. Sama määrä kotimaisia tai Suomessa asuvia ulkomaisia rakentajia olisi siis maksanut 120- 140 miljoonaa euroa veroa. Tähän sitten vielä päälle meidän työttömien suomalaisten korvaukset ja voimmekin kertoa tuon summan kolmella. 

Se tekee 400- 600 miljoonaa euroa. Joka helevetin ikinen vuosi tämä siis. Siinä on teidän rajaton Eurooppanne ja vapaa liikkuvuutenne. Ja siinä on teidän ylityö- ja  pyhätyökorvauksenne.

Kunnat ja valtio ovat olleet suurimpia ulkomaisen halpatyövoiman käyttäjiä, joten oman myrkkynsä joutuvat nyt juomaan.

Luulin 6- 8 viikon palkallisia lomia olevan ainoastaan Grimmin saduissa, mutta oppia ikä kaikki.

Tämä sama halpatyövoiman rynnistys on ollut myös telakoilla ja kuljetuksessa, metsäteollisuudessa se on vasta käynnistymässä. Julkinen sektori voi varautua siis vielä suurempiin leikkauksiin tulevaisuudessa.