Joitakin vuosia sitten olin ollut vasta pari kuukautta työttömänä, kun aktiivimälli tuli postiluukusta. TE- keskus lähetti peräti kolme erillistä kirjettä, joissa kaikissa oli kirvesmiehiä hakevan yrityksen lupaukset, vaatimukset ja pyynnöt. 

Jumalaakin suuremman vallan ja mahdin omistava TE- keskus ilmoitti lisäksi katkaisevansa työttömyyspäivärahani maksun, jos en viikon sisällä ottaisi yhteyttä näihin yrityksiin.

Kaksi niistä oli vuokrafirmoja, jotka hakevat koko ajan vain uusia miehiä rekistereihinsä, koska noissa hyppyhommissa ei kauaa vihdytä. Kolmannen yrityksen yhteyshenkilönä olikin sitten jo pesunkestävä iivana, joten kaikkien suomalaisten rakennustyöläisten pelkäämä Pyhä kolminaisuus oli kasassa.

Onneksi näillä kaikilla puljuilla oli sp- osoite esillä, joten rupesin väsäämään  mahdollisimman "vetäviä" hakemuksia. Ensimmäisessä lauseessa kerroin olleeni monilla työmailla työsuojeluvaltuutettuna ja toisessa lauseessa kehuin myös hoitaneeni luottamusmiehen virkaa useilla työmailla. Ja totta joka sana.

Vuokrafirmat vastasivatkin nopeasti: kiittelivät hakemuksesta, mutta kun valitettavasti ei nyt tällä kertaa. Iivanasta ei kuulunut mitään, enkä ruvennut sen enempää painostamaan. Voivat pahimmassa tapauksessa naulata toimiston seinään, kuten sen erään virolaisen naulasivat kontin lattiaan. Tai sitten lähettävät perääni headhunterin työnsä kirjaimellisesti ottavan Permin miehen, joka vielä heittää sen irtopään naapurin pihalle!

Tuollaisia työttömien aktiivimalleja on Ruotsissa ja Tanskassa, kuten niitä on tietyille kansanryhmille ollut aina myös Suomessakin.

Kelan perustoimeentulotukea maksettiin kaikkiaan 722,1 milj. euroa vuonna 2017. Kolmasosa menoista maksettiin pääkaupunkiseudulle.

 

tyonvalitystilasto_marraskuu_2017.png?it
 
Uudenmaan kunnista Helsingissä oli joulukuussa 2017 eniten työttömiä, kuten niitä on aina ollut. Itse olisinkin kokeillut tuota aktiivimallia ensin Helsingissä ja alle 30- vuotiaisiin, jotka ovat city- kaneilta oppineet tuon elämisen mallinsa.

Sosiaalimenot ja työttömyys siis osoittavat, että Helsingissä on jo otettu käyttöön tämä Kansalaispalkka, mamujen oleskelulupa otetaan kirjaimellisesti ja nyt Muu- Suomen työttömien pitäisi lähteä tekemään hesalaisten paskatyöt. Virolaiset kun ovat jo palailemassa kodumaahansa, eikä Anna Kontulan ja Juhana Aku Ankka Vartiaisen hinkuma rajaton halpatyövoiman tuonti ole vielä toteututunut. Siinä on muuten se houkutin, jolla vasemmistoliitto voi päästä kokooomuksen ja vihreiden kanssa hallitukseen.

Tämän kirjoituksen otsikko voi olla hieman harhaanjohtava, mutta halusin vain tukea ja laajentaa tuota loputtomiin mediaa hallinnutta ja nyt hiipuavaa #metoo kampanjaa.

Grachtengordel_Centrum_Amsterdam_Netherl