HUS: n uusi Lastensairaala valmistuu nyt kesällä ja sehän on hyvä uutinen. Sitä vatvottiin vuosikymmeniä, mutta mitään ei saatu aikaiseksi. Helsinkiin rakennettiin sinä aikana tuhannella miljoonalla "yhteisiä olohuoneita" ja kaikki valtion rahoilla, joten ei se ainakaan rahanpuutteesta ollut kiinni.

Kannatan itse mahdollisimman laajaa julkisen sektorin terveydenhoitoa, koska minulla on siitä erittäin hyviä kokemuksia. Lukemattomat luunmurtumani, naula silmään onnettomuuteni, sisuskaluleikkaukseni ja kadonneen kuuloni hoidot on julkisella puolella hoidettu kiitettävästi.

Sen sijaan tässä Lastensairaalan asiassa piti yksityisen rahan ja tukisäätiön rientää hätiin, ennen kuin jotain saatiin aikaiseksi. Ja siellä puuhanaisena on toiminut itse Anne Berner, jonka liikenneministerin ura on on ollut fiaskoa fiaskon päälle. Kaikki kunnia siis hänelle nyt tästä sairaalasta.

Lastensairaalan lääkärit, hoitajat ja kaikki henkilökunta ovat äärimmäisen tyytyväisiä ja sitä myöten myös lapset ja lasten vanhemmat, joten millään muulla ei ole väliä.

Lastensairaalassa on rakentamisen aikana käytetty myös täysin ulkopuolista valvontaa, mikä on voinut estää pahojen rakennusvikojen syntymisen.

Järvenpään uudessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa on vähän yli vuoden aikana ollut jo kaksi isoa putkirikkoa, joista voi jäädä isot jälkiseuraukset. Miten kuivatat kunnolla miljoonien litrojen vesivahingon toiminnassa olevassa sairaalassa!

Tässä Järvenpään JUSTissa kerrotaankin olevan nykyisin enemmän päivystäviä putkimiehiä kuin päivystäviä lääkäreitä. Siitä voi olla myös hyötyä: potilaana olevan mummon virtsankarkailua tutkiva lääkäri voi saada arvokkaita neuvoja päivystävältä sprinkleriasentajalta. Millä kielellä, sitä en ryhdy arvailemaan, mutta kokemukseni mukaan nämä metalliputkipuolen miehet harvemmin osaavat enää suomea ja lääkäreistäkin puhutaan samaa.

Ja putkimies on ehkä vasta laivalla päättänyt ruveta putkimieheksi. Olisihan se hauska yhteensattuma, jos olisi valelääkäri, valeputkimies ja valepotilas mummokin olisi vain keksinyt vaivansa, koska puolen vuoden yksinäisyys on käynyt liian raskaaksi.

- Rouva ei nyt hermostu, tuolta katosta se vaan nyt joku putki roiskii!

Tuosta Anne Bernerin Jäämeren radasta oli muuten US: n Puheenvuorossa harvinaisen järkevä mielipide. Minkä ihmeen takia Kiinasta rahdattaisiin laivoilla tavaraa Pohjois- Norjaan, sieltä junalla Etelä- Suomeen, sitten taas laivaan ja Keski- Eurooppaan. Se laiva kun voisi karauttaa suoraan sinne Eurooppaan ja säästyisi monet ( 5 ) lastin purkamiset, lastaukset, paljon aikaa ja satamamaksut!