Nyt Suomen lehdissä on kerrottu brittiläisen lääkeyhtiö Astra Zenecan vaikeuksista toimittaa rokotteita EU: lle. Eivät ne mitään tuotantovaikeuksia ole, vaan Britannian hallitus on tiistaina yksinkertaisesti kieltänyt Astra Zenecalta toimitukset EU: lle siihen asti, kunnes britit ovat saaneet ne omat tilaamansa 100 miljoonaa annosta. Näin kertoo ruotsalainen Aftonbladet.

Briteillä on vain vahvempi sopimus oman tehtaansa kanssa ja ilmeisesti he maksavat shillingin enemmän laakista. Siellä on taas olleet EeUun puolesta neuvottelemassa kaiken maailman tuppuraiset ja tappuraiset. Ranska vielä sulki kaiken rekkaliikenteen Britanniaan juuri joulun alla, koska halusivat pilata brexitin hyväksyneen brittikansan ja ennen kaikkea brittilasten joulujuhlan.

Jotkut EU: maat luopuivat niille kiintiöidyistä rokoteannoksista, koska mailla oli logistisia vaikeuksia -70 astetta pakkasta vaativien purnukoiden kuljetuksissa. Tanska sitten oli tarkkana ja otti ne omalle kansalleen. Edes siinä ei Suomen johdosta löytynyt aloitekykyä ja munaa napata tuota satsia niitä aikaisemmin tulleita liian pieniä rokotetoimituksia korvaamaan.

Nyt Helsinki ja muut alueen kaupungit ovat jo avoimessa kapinassa hallitusta vastaan ja noudattavat vain omia rajoituksiaan. Keskustan Annika Saarikko vieläpä tukee niitä, joten  "Todella pahalta, todella pahalta näyttää nyt tässä kyllä", kuten Estonian perämies totesi viimeisessä viestissään.

Pekka Haavisto putoaa kuin kivi presidentinvaalien gallupeissa, joten ehkäpä koko vihreä puolue valuu politiikan viemäriin hänen kanssaan.