Tässä eräs irakilainen pakolaisnainen valittaa, koska Ukrainan pakolaiset ovat saaneet paremman vastaanoton kuin Lähi- idän pakolaiset. Hän on kuitenkin selvästi poikkeus, koska ei käytä huivia ja haluaisi opiskella lääkäriksi. Hänen uusi miehensä on ammatiltaan insinööri.

Onkohan se mies samanlainen kuin se Hesarin haastattelema irakilainen insinööri, joka sanoi ottavansa vastaan vain insinöörin työtä, ei mitään muuta. Miehen alaa ei mainittu, mutta varmasti mikään Irakissa suoritettu insinöörin tutkinto ei päde Suomessa. Sinänsä helppo homma; ostetaan Bagdadin torilta insinöörin paperit ja saa Suomessa ilmaisen loppuelämän sohvalla.

Tässä taas tyypillinen Ukrainan pakolainen; kahden lapsen äiti on mennyt vapaaehtoistyöhön ja tulkiksi pakolaisten torille ja 16- vuotias poika on mennyt toiselle paikkakunnalle apupojaksi metsätöihin. Mies on tietysti edelleen siellä sotivassa kotimaassa. Näitä positiivisia juttuja kiitollisista Ukrainan pakolaisista löytyy joka lehdestä.

Vuoden 2015 pakolaisista yksikään ei mennyt paljon sesonkityövoimaa tarvitseville marja-, vihannes-, ja muille maatiloille, mutta ukrainalaisia on mennyt niin paljon kuin on tarvittu. Koulutuksesta huolimatta, koska he eivät halua elää suomalaisten veronmaksajien rahoilla.

Ukrainan infrasta ja asunnoista taitaa olla jo kolmannes tuhottu, sekä talous on katastrofin partaalla. Näistä Suomeen tulleista pakolaisnaisista ja lapsista voi siis jäädä suurikin osa ja heidän miehensä tulevat perässä sodan loputtua. He kuitenkin sopeutuvat nopeasti, opettelevat kielen, eivätkä tarvitse kieli- ja kulttuuritulkkeja joka asiassa.

Jo muutamassa vuodessa heidän työllisyytensä on samaa luokkaa kuin suomalaisten ja virolaisten, siis 50% korkeampi kuin irakilaisten, arabien ja muslimien yleensäkin. Sen takia maaseutukunnat haluavat heitä asukkaikseen. Muslimipakolaiset vaatisivat tulkki- ja muita palveluja vuosikymmeniä, koulujen joulujuhlia yms. ei saisi pitää ja heillä täytyy olla kalliita kerhotiloja, moskeijoita ja muuta loputtoman joutilaisuutensa kuluttamiseen. Koska heille kuuluu kaikki ja heillä on kaikkeen oikeus.

Joitakin vuosia sitten netissä kiersi erään Lieksassa toimivan lääkärin kirjoitus. Se oli otettu lääkärien suljetuilta ammattisivustoilta. Hän valitti, kun samat somalinaiset tulivat joka viikko ja vuodesta toiseen vastaanotolle ja aina piti olla kalliit tulkit. Vaikka sielläkin maleksii paljon joutilaita suomea osaavia maanmiehiä, - naisia ja kaikilla taskussa sosiaalitoimiston ostamat kalliit älypuhelimet, joissa käännösohjelmat. Mutta kun heille kuuluu kaikki ja heillä on kaikkeen oikeus.

M.O.T. Siinähän ählämit vinkukaa, Slava Ukraini!