Katselin joskus vuosia sitten ruotsalaisen elokuvan nimeltä Kunnia, tai jotain sen tapaista, ei löytynyt netistä. Tämä festivaaleillakin palkittu elokuva kertoi Ruotsissa asuvasta kurdiperheestä, jonka aikuinen tytär oli ruvennut "feministiksi". No sehän feministinainen tarkoittaa muslimeille ihan lentohuoraa, mutta kun se kylttuuri.

Tämä tytär ei tietysti edes puhunut mistään feminismistä, mutta rupesi pukeutumaan ja käyttäytymään samoin kuin ruotsalaiset naiset tekevät. Ei huivia käyttänyt ja hän jopa tapaili kantakirjaruotsalaista nuorta miestä. Ei yökylään mennyt, mutta kurdiyhteisössä kiersi juttuja naisen ja miehen syntisistä kahvihetkistä saatanallisissa ruotsalaiskahviloissa.

Asiaa pohdittuaan kurdisuku päätti tehdä kuten monikulttuurisessa Ruotsissa tehdään tällaisissa tapauksissa; he päättivät tappaa nuoren neidon. Otettiin yhteyttä Saksassa asuviin sukulaisiin ja he lupasivat järjestää asian. Nainen houkuteltiin nuorempien sisarustensa kanssa autoretkelle Saksaan, missä olisi "kiva lomailla".

Saksan kurdeilla oli parempi toimintamalli näissä kunnia- asioissa kuin Ruotsissa, missä tytöt heitetään vain alas parvekkeelta ja sitten jäädään kiinni. Saksassa suvun miehillä oli tapana asettua kahta puolta moottoritietä ja tyttöä ajettiin niin monta kertaa tien yli, että hän jäi auton alle.

Tässä ruotsalaisessa elokuvassa nainen kuitenkin selvisi liian monesta "kuolonjuoksusta" moottoritien yli ja homma keskeytettiin. Naisen perhe tuli myös katumapäälle ja lopuksi joku heistä totesi: " Miten ihmeessä me voimme tehdä näin kauheita asioita, vaikka me olemme kristittyjä"!  Tuo elokuva olisi saanut muslimit taas raivoamaan, joten se malka otettiiin pois muslimin silmästä ja työnnettiin syvälle kristityn katsojan silmään.

Siinä elokuvassa oli monikulttuurinen Ruotsi pähkinänkuoressa: Tiettyjen kulttuurien kohdalla pää työnnetään syvälle perseeseen ja se arvomaailma näkyy siellä sitten tulisilla kirjaimilla kirjoitettuna.

Tämä elokuva tuli mieleeni Ruotsin pääministeri Stefan Löhveenin Suomen vierailuillaan antamista haastatteluista. Antti Rinne ja kaikki solisalirattifemakot ovat jo sisäistäneet tämän ruotsalaisen "pääperseessämonikulttuurin", kuten Hussein al- Taeen esimerkki osoittaa: hänen sikalausuntonsa olivat tiedossa jo marraskuussa, mutta se salattiin ja nyt miehen kaduttua ja "sairastuttua" ollaan "aivan kauheeta" huolissaan.