Mauno Koivisto täytti juuri 90 v ja hänen toimiaan Viron itsenäistymisprosessissa on arvosteltu ankarastikin. Historia on minut vapauttava, sanoi Fidel Castro aikoinaan ja samalla tavalla minäkin nyt annan Koivistolle maallisen synninpäästön.

Tuo alla oleva kartta liittyy Viron itsenäistymisen kuumimpaan vuoteen ja syksyyn. Venäjä oli keskeyttänyt sovitut ja jo maksetut (?) öljytoimitukset Viroon, talvi oli tulossa ja maan polttoainevarat olivat täysin loppu. Rutiköyhässä maassa oli siis odotettavissa taloudellinen ja inhimillinen katastrofi. Suomen hallitus kuitenkin toimitti kaikessa hiljaisuudessa Viroon 100. 000 tonnia öljyä, mikä apu pelasti tämän keskosena syntyneen valtion ja kansan sen. 

Eräässä Ruotsin tv: n ajankohtaisohjelmassa kritisoitiin silloin ankarasti Ruotsin hallituksen vähäistä apua Virolle ja esimerkkinä käytettiin juuri tätä Suomen veljeskansalleen antamaa sankarillista apua. Suomen herrasväki kun oli silloin vielä tarkkaan iivanan hyppysissä, joten hissukseen oli toimittava.

Tuo kartta ei ole kuvakaappaus Svt: n ohjelmasta, mutta muuten täsmälleen samanlainen. En halua Snowdenin kohtaloa ja siksi manipuloin taitavasti kuvaa.

 

kartta%20masina-normal.jpg

Kiina on käynnistänyt Keniassa massiivisen rautatiehankkeen. Rata ulottuu Mombasasta Nairobiin, Kampalaan, Kisanganiin ja syvälle sisä- Afrikkaan. Rahaa kiinalaiset pistävät likoon 10. 000 miljoonaa, joten siihen verrattuna Googlen Haminaan laittama ja pääministeri Kataisenkin juhlistama 500 miljoonaa on pikkuperunoita. Lisäksi tuo Kiinan hanke tuo valtavan määrän työpaikkoja ja uusia tulevaisuudennäkymiä. Tosin suomalaisia vaivaavat taas nuo kiinalaisten ihmisoikeudet. Minähän olen päivittäin töissä ulkomaisen orjatyövoiman kanssa, joten minua ne eivät enää vaivaa.

Vajaa vuosi sitten hallitus antoi rikkaille lähes 1000 miljoonan verohelpotukset, jotka he siis tulevat saamaan joka helvetin ikinen vuosi tästä eteenpäin. Jostainhan nekin rahat oli otettava, joten nyt siis leikataan vanhustenhoidosta 300 milj, hammashoidosta, kouluista etc. Ensi viikolla julkaistavassa uudessa Pisa- tutkimuksessa jo Virokin on ohittanut Suomen, joten siinä meni se viimeinenkin sulka Suomi- neidon hatusta.

Eilen ajelin töiden jälkeen läheiseen suurkirjastoon. Suuren pyöröoven molemmin puolin seisoi monikymmenpäinen intellektuaalien ja monikulttuurisuusihmisten joukko valtaisaa avuttomuutta huokuen: pyöröovi oli pysähtynyt, eivätkä he päässeet sisään biljardia pelaamaan ja taivaallisesta joutilaisuudestaan nauttimaan! Ilmeisesti he odottivat palokuntaa, kelan ohjeita, tai sitten jotain Brysselin direktiiviäkö toivoivat. Kävelin ihmisjoukon läpi, työnsin voimalla oven käyntiin ja se oli siinä.

Olimme juuri eilen luovuttaneet uuden talon asukkaille ja torvisoittokuntien, lippujen, samppanjan ja onnellisena juoksevien lasten jälkeen minua suivaisi katsella tuollaista täydellistä avuttomuutta.